torstai 19. tammikuuta 2017

Treeniä lisää plus video

Eläinlääkäri kävi tosiaan eilen 18.1. Ensin Sebaa alettiin tutkimaan kliinisesti. Käytävälle ja jänteen painelua. Ei värähtänyt neidiltä ilmekkään, vaikka kovempaakin puristi.

Tallista ulos ja ravilla kohti maneesia. Ihan niinkuin kylmilteen. Ei ontumista. Maneesissa riimussa juoksutus kera liinan, molempiin suuntiin, ei ontunut. Eläinlääkäri sanoi suoraan, että säästä rahasi. Turha ultrata, kun näin hyvältä näyttää. Mennään normaalin ojentajajännevamman kaavan mukaan.

Nyt siis mennään ravia joka päivä. Tämä viikko sen 10 min ja ensi viikolla pikkuhiljaa lisätään ravin määrää.

Ensi kuussa, ennen puolta väliä, eli kun on 4,5kk kulunut, otetaan ensimmäiset laukat. Laukka aloitetaan taas ns alusta. Ensin kierros, sitten kaksi jne.. Joka toinen päivä. 6kk jälkeen ollaan normi treenissä! (mun tahdilla ehkä vähän myöhemminkin).

8kk jälkeen saisi ylittää ensimmäiset esteet, mutta kyllä me suosiolla odotellaan kesä-heinäkuulle. Minkäänlaista riskiä en halua ottaa.

Nyt ollaan 3 päivää ravailtu putkeen ja jalka ei ole lämmennyt, ei turvotellut, eikä muutenkaan oireillut. Huomenna taidan neidillä pitää vapaapäivän, ettei heti mennä montaa päivää putkeen ravia.

Nyt saatte pitkästä aikaa nauttia hieman pidemmästä videosta. Mulla oli tänään kaksi hevosta ratsastettavana. Seba ja kaverini piensuomenhevonen. Tästä toisesta kaverista on hieman vähemmän materiaalia, koska en toisen hevosta viitsi mielinmäärin kuvailla. Pari videota meni väärään paikkaan. Menivät väärinpäin, mutta olin jo tallentanut videon, jonka jälkeen vasta huomasin.. Hups.. :D

Valitettavasti tallilla ei ollut ketään, joka olisi ratsastusta kuvannut, joten materiaali ei kovin kummoista ole. Olin tallilla itsekseni ja joskus se on oikeastaan kivaakin. Saat rauhassa touhuta ja onhan se kieltämättä rentouttavaa, vaikka mahtavat tallikaverit onkin!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti