maanantai 29. elokuuta 2016

Lyhyt ihminen, iso hevonen..

Mulla on ollut nyt liikutettavana ajoittain blogissa aiemminkin esiintynyt iso ESH ruuna ja nyt omistajan ollessa reissussa, on sillä tullut mentyä useammankin kerran. Olen toki myös juoksuttanut, koska tällainen bygmi ja iso hevonen yhdistelmä, on äkkiseltään rankkaa.


Okei jotkut ihmiset ovat vielä minua lyhyempiä, mutta itse en ole mikään pitkäjalkainen versio. Tämä onkin ollut oikein kiva hevonen vaihtoehdoksi, jotta näkee, pystyykö vaikuttamaan isoon hevoseen ja saako sen kuuntelemaan oikein. Vastaus on kyllä.

Leksuttimeksi häntä kutsun (tai Leka, Leksu, jättiläinen tai viimeisimpänä, muttei vähäisimpänä Legro)

Leksutin on oikein kiva hevonen.. Se on rehti ruuna, mutta kyydissä ei silti voi vain matkustella. Siltä pitää vaatia liikettä eteenpäin, vaikka sillä oma moottori onkin. Liikkuu siis mielellään, mutta se, että sen saaliikkumaan tarpeeksi eteen pitkien jalkojensa kanssa ja tekemään oikeasti töitä, vaatii vähän tekemistä. 



Laukka ruunalla on kuin keinuhevosen, mutta ravissa saa kyllä pistää koko kropan töihin!

Melkoinen muutos se on, kun nousee 20cm korkeamman hevosen selkään, joten eipä ihmekkään, että alkuun tuntuu, kuin olisi aivan hukassa. Olen todella vähän ratsastanut yli 170cm korkeilla hevosilla, joten mikäpäs sen parempaa, kuin ratsastaa niitä isoja hevosia aina kun on mahdollisuus.


4 kommenttia:

  1. Olis joskus hauskaa nähdä kun menet ilman gramaaneja koulua, onhan se nyt ihan eri asia oikeasti ratsastaa se hevonen peräänantoon kuin jopa väkivalloin pakottaa piuhoilla pää alas. Onko tämä hevonen nuori, koulutettava vai miksi sille(kin) piuhat on laitettu, eikös nuo ole juurikin koulutuksen apuväline? Mun mielestä voidaan puhua siitä, meneekö ratsastus hyvin vai huonosti sitten kun moiset turhuudet on jätetty talliin, tiedät kyllä että ratsastaminen lähtee jostain ihan muualta kuin pään alas vetämisestä. Seballakin yleensä näyttää gramaanit olevan, tätä olen ihmetellyt jo kauan. Tiedäthän, että ne jatkuvasti käytettyinä kipeyttävät hevosen? Mistä tiedät, onko esimerkiksi oma käsi liian kova, kun hevoselle ei anneta mahdollisuutta kertoa sitä esim päätään nostamalla?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista. Tiedän kyllä, että gramaanit ovat apuväline. Viime video Seban kanssa on ilman gramaaneja ja kyllä menen ilman niitä. Itsekkin olen huomannut, että useassa videossa ne näkyvät, mutta esimerkiksi eilen menin kyseisellä isolla ruunalla ilman gramaaneja, mutta olin yksin tallilla, joten videomateriaalia siitä ei saanut. Kuvapostaus löytyy muuten jostakin alkuvuodesta, missä menen Allegrolla ilman gramaaneja ja samoin videokin muistakseni löytyy.

      Poista
  2. Olen ihan samaa katsonut että etenkin seballa lähes aina gramaanit tiukasti. Joskus sanoit että ilman et voi ratsastaa olkapään takia mutta ei ne sinne vaikuta montako ohjaa on kädessä. Tuossakaan videolla hevonen ei aidosti rento ja tasapainoinen ole, paljon nätimmin menisi ilman pakotteita. Gramaaneihin sopii hyvin se yksi lause, gramaanit on osaavan ratsastajan apuväline ja osaava ei niitä tarvitse. Täysin turha ohja jolla saisi vesilintua heittää. Kannattaa jättää nuo pois ja työstää se hevonen ilman paketusta rennoksi, takapää töihin kunnolla ja keskittyä siihen eikä ohjalla ensin nenä alas. En ole koskaan nähnyt videota missä hevonen gramaaneilla menisi rentona oikeasti etenkin kun on noin tiukalla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Gramaanit eivät ole tiukalla, mutta tottakai kun hevonen venyy enemmän eteen ja alaspäin ne siinä samalla "kiristyvät". Koskaan en ratsasta gramaaneilla niin, että lukitsisin tämän gramaanin käteeni vaan hevonen saa sen itse löysemmäksi. Toki myös itse sitä löysään, jos huomaan sen olevan liian kireällä. Postauksessani mainitsin, että gramaani helpottaa olkapäitäni ja menen niillä välillä. En ole maininnut, etten pysty menemään ilman. Tästä muuten hyvä postausidea! Vasta lähiaikoina, olet käyttänyt gramaaneja enemmän.

      Poista