torstai 5. toukokuuta 2016

Teräshermoinen Seba (maastakäsittelyä)

Sebakin maanantaina pääsi vähän "vappufiiliksiin" mukaan, sillä olimme tuttuni kanssa tallilla sopineet, että Seban kanssa kokeillaan sille säkitystä ja siedätystä. Tämä tallilla oleva tuttuni, on siis hevosensa kanssa käynyt Vepsällä, joten olin enemmän, kuin innoissani ottamassa neuvoja vastaan.

Alkuun näytin, kuinka Seba ei sitä rapisevaa mukamas pelottavaa pulloa pelkää, jonka jälkeen aloiteltiin itse säkitys.

Ensin otin käteeni movipussin, jonka ensin näytin Seballe. Tämän jälkeen aloin sillä silittelemään ja eihän se neiti sanonut siitä juuta eikä jaata, vaikka sen päätäkin silitin ja jätin pussin jopa sen selkään hetkeksi.

Eipä sillä kauaa hypistelty, kun huomattiin, että ei sitä kiinnosta ollenkaan, eli ei siis pelota, eikä jännitä.

Otettiin käyttöön "vappuhuiska" eli varsi, jonka päässä oli silvottuja muovipussin palasia. Oletin, että Seba pelkää sitä ja saa jonkun hepulin, mutta ei niin käynyt. En nyt jaksa selostaa, mitä kaikkea sillä tehtiin, koska kaikki näkyy allaolevalta videolta.




Sen verran sanon, että tehtiin kyseisellä huiskalla sellaisia juttuja, missä huiska häviää välillä hevosen näkökentästä ja ilmestyykin taas uudestaan näkökenttään.

Olen niin ylpeä mun pikku potilaasta, joka noin rauhallinen oli. Onko kyseessä myös hieman luottoa? Oli sitäkin, koska annoin Seban ja vappuhuiskan myös neuvonantajallemme ja hieman se oli enemmän ihmeissään, kuin minun kanssa, mutta ei kuitenkaan pelännyt. Ei siis minkäänlaista pakoreaktiota.

Niin iso kiitos näistä siedätystreeneistä tutulleni! Varmasti tällaisiakin videonpätkiä uusien pelotttavien (tai ei niin pelottavien) asioiden parissa tulee tänne ilmestymään.

Tämän jälkeen Seba saikin sitten uudet popot jalkaan. Onneksi malttoi käyttäytyä rauhassa, paria pomppua lukuunottamatta, vaikka mun ennakkoluulot oli taas jossain aivan muualla näin pitkän sairasloman jälkeen.

Oletteko te harrastaneet maastakäsittelyä? Miten?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti