maanantai 9. toukokuuta 2016

Nostalgiaa ja kevätpesuja

Ihanan lämpimiä kelejä ollut nyt monta päivää. Loppuviikosta tosin luvattu, että sää huononee, mutta näillä lämpimillä keleillä on Sebakin saanut ulkoilla koko päivän. On muuten tyttö nauttinut.

Viime viikolla kaverini muutti takaisin tänne jyväskylään ja samalla tänne kotiutui vanha heppatuttuni Ajax.

Ajax on esittäytynyt blogissani joskus, mutta siitä on jo niin kauan, joten valotan teille hieman, kuka heppa onkaan kyseessä.

Ajax on -95 syntynyt amerikkalainen lämminen ja ex-ravuri, jonka kaverini osti itselleen melkein 10 vuotta sitten. Jo ensimmäisen kerran istuin Ajaxin kyydissä vuonna 2007, kun herra opetteli laukkaamista ratsun tavoin.

Ajax ja minä 2007 talvella treenaamassa (kokeilemassa) laukkaa hangessa
Joitakin kertoja kävin Ajaxia katsomassa, kunnes se muutti toiselle paikkakunnalle omistajansa kanssa. Taas vuonna 2011 se muutti  tänne jyväskylään "meidän" tallille, eli samalle tallille, missä Seban kanssa ollaan nykyäänkin. Käytiin yhdessä maastoilemassa, ja treenailemassa. Taas koitti Ajaxin muutto, mutta ennenkuin se sai oman uuden tallipaikan, jäi se minun hellään huomaani (heh..) noin 3 kuukauden ajaksi. Minulla oli siis Seban rinnalla myös Ajax hoidettava ja ratsastettavana. Mutta miksipä en olisi suostunut? Ajax on rehti tekemään töitä, tekee kaiken pyydettävän ja on aivan mahtava maastoilukaveri. Ajax auttoi myös omalla olemuksellaan Sebaa maastoilussa.

Mutta nyt tähän itse nostalgiaan. Ajax on taas täällä keski-suomessa ja olen sitä päässyt jo useana päivänä näkemään. Ensimmäisen kerran se oli hämillään, kun uusi paikkakin kyseessä, mutta toisella kerralla oli jo paljon rauhallisempi ja tarkoituksena olikin minun kiivetä selkään köpöttelemään herralla, samalla kun hänen omistajansa ratsasti toisen hevosensa. Heti selkään istuessa tokaisin, että "tulipas kotoisa ja nostalginen olo". Vähän aikaa siinä käveltiin pitkin ohjin ja olin yhtä hymyä! Seuraava lause suustani olikin, että "ollut niin ikävä istua tänne kyytiin". Enhän minä malttanut olla ravaamatta ja sama nöyrä ihana ruunahan se oli. Tunne oli jotain mahtavaa. Kyseessä kuitenkin vain 3 kk, kun se minulla oli hoidossa, mutta pidin sitä kuin omaani. Valloittava tapaus. Ehkä paras lämminverinen ikinä!

Ajax eilen ennen kuin hyppäsin kyytiin.
Eilen olikin Seballa pesupäivä. Ja vaikka taas kauhun kankeana hevosen omistajana pelkäsin, ettei se sairaslomalainen malta koko pesuaikaa olla paikallaan, olin taas väärässä.Vaahtokylvyn jälkeen niin puhdas hevonen, KUNNES....

Kiitos kun pesit, oli mukava hiekkakylpy..

Tänään kävin myös Ajaxin omistajan mukana pesemässä hänen hepat. Tottakai otin kunjan pestä Ajaxin. Joka kerta kun sinne tallille menee, on olo kuin alkeistuntilaisella, joka haluaa heti ensimmäisenä ottaa lempihevosensa harjattavaksi ja paijailtavaksi :D "saanko mä hoitaa Ajaxia tänään"

Iso kiitos Ajaxin omistajalle noin mahtavan hevosen kanssa touhuilusta!

Näihin kuviin ja tunnelmiin, mukavaa viikkoa kaikille!
1 kommentti: