tiistai 17. toukokuuta 2016

Laadunvalvoja

Maneesin peilit.. Ne, joita hevoset kiinnostavat. Voi kuinka komea tai kaunis hevonen sieltä näkyykään. Vai näkyykö?


Ihan muutama käynyt nuuskimassa maneesin peilejä ja jättänyt kaunista turpataidetta näkyville. Onneksi voin sanoa, että ainakaan Seba ei ole tuota tehnyt, koska en päästä sitä peilin eteen tökkimään, jottei satu vahinkoa, esimerkiksi, että peili tippuu tai hevonen hyppää peiliä vasten. Vaikka se kovin kivaa olisikin hevosen kuikuilla itseään sieltä peilistä ja vaikka se kuinka monta kertaa olisi sen tehnyt, on silti aina riski, että käy nämä edellämainitut tapaturmat.

Sitten itse otsikkoon.
Lähdettiin Tallikaverin kanssa tallille yhdessä ja hän oli ottanut peilien pesemistä varten siivousvermeet mukaan. ( Tämä "Hullu" hevosnainen oli jo aikaisemmin käynyt ratsastamassa, mutta halusi tulla uudestaan iltapäivällä minun kanssa, jotta saa pestyä peilit)
Seba puhtaaksi ja kohti maneesia. Tottakai siinä arvelutti, että mitähän se neiti tuumaa, kun yksi siellä häärää peilien kimpussa, jotka tietysti hevosen mielestä jopa vaihtavat muotoaan (ainakin joku alien sieltä ilmestyy)
"vähän jännittää..Mitä ihmettä tuo tyyppi touhuaa??"

No ei mennyt kauaakaan, kun Sebaa ei edes kiinnostanut peilien pesu, vaikka peilit hieman kolisivat ja peilejä kuivatessakin kuului ihmeellisiä ääniä. Vähän piti käydä nuuskimassa välineitä, jotta varmistuttiin, ettei kyseessä ole hevosen tappaja välineitä.

Vuorossa toinen peili ja Seba oli ahkerana laadunvalvojana.


Uusi poseeraus puhtaalta peililtä. Sieltähän näkeekin jotain!



Seba on voinut hyvin ja innolla odotellaan ensi tiistaita, kun lähdetään klinikalle kontrolliin ja saa tietää taas jatkosuunnitelmia liikutusta varten. Toivotaan, ettei ole tyräytymiä, jotta vältytään takapakilta.

Heikki lähteekin ensi kuussa laitumelle ja tiedossa on aktiivisia viikkoja, jotta saa mahdollisimman paljon kaikkea tehtyä ja jää laitumelle hieman mietittävää, ennen kun palaa takaisin treeniin.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti