tiistai 19. huhtikuuta 2016

Tmi Hevosen henkäys - hevosmiestaitokurssi

Vai sanoisiko jopa hevoskuiskausta. Kai se sitäkin. Vaikka välillä näytti, että se on myös hevoshuispausta, sillä siellä heilui joidenkin hevosten kanssa jos minkänäköistä viuhkaa ja muovipussia. Kurssi oli siis viime sunnuntaina 17.4.

Aikaisemmin mainitsin jossain postauksessa ohimennen, että Heikki osallistuu tallilla järjestettävälle kurssille, ammattilaisen silmän alle jossa saataisiin oppia tulevaan.

Nyyttäriperiaatteella eväät, eikä kyllä juuri mitään jäänyt syömättä.

Päivä oli hirmu pitkä. Ensin teoriaa ja käsiteltävään naruun tutustumista, jonka jälkeen varsinaiset hevoset erilaisine ongelmineen tulivat pareittain maneesiin, paitsi Heikki, joka oli orina tietysti yksin ja myös ensimmäisenä.

Heksa matkalla maneesiin

Heikin kanssa keskityttiin siihen, että ihmisellä on oma tila, eikä siihen saa tulla. Tässä samallahan siis opetelluksi tuli ns. nypytys, jolla Heikki hidasti vauhtia, eikä kävellyt liian lähellä. Apuna oli myös raippa, jonka päässä oli liina. Sitä käytettiin vain, jos oli pakko, muuten työskenneltiin narulla ja naruriimuilla.


Tässä huomautan, että kun pysähdyn, ei tulla mun iholle kiinni, vaan pyydän Heikkiä kauemmas.


Samalla oppi heikki peruuttamaan naruriimun ja köyden kanssa, sekä treenattiin myös, että liikkeelle saa lähteä vain luvasta. Askelkin eteen ilman lupaa, niin heti peruutus. Pysähdystä treenailtiin myös ja jos tuli liian lähelle /ohi, niin taas peruutus.


Tässä oltiin juuri peruutettu ja kun Heikki peruutti, niin naru löysäksi.

Tehtiin tehtäviä Heikin omistajan kanssa vuorotellen.

Vaikka tuo kuullostaa kovin yksinkertaiselta, oli Heikissä huomattavissa iso muutos. Se rentoutui ja maiskutteli ja oppi todella nopeasti.

Ensinhän kurssin pitäjä oli jo vähän sitä mieltä, että miksi ihmessä se on ori ja teoriassa paljon keskusteltiinkin ns mahdottomista hevosista. Kuitenkin käsittelyn jälkeen saatiin positiivistä palautetta, että Heikki on täysin koulutettavissa ratsuksi.

Näitä muuten jatketaan ja ihan varmasti mennään uudelleen samaiselle kurssille!

Menihän siellä tallilla se 8h aikaakin, joten oli sitä syötäväkin, jotta jaksaa. Mutta oli kyllä ihan mahtava päivä. On meillä mahtava talliporukka! Me like.

Aina kun jossain välissä kerkesin niin taluttelin Sebaa, tein ruokia, ynnä muuta.

Seba on alkanut melkoiseksi monottelijaksi karsinassa. Onneksi pääsee torstaina jo ensimmäisen kerran sairastarhaan tunniksi - kahdeksi.

Tänään oltiin oikein hurjia ja taluttelin Sebaa kahden käyntipuomin yli

Ähkyn jälkeen, kun Seballa tuli magnesiumista katko, se kipitti kuin pikakiitäjä ja kahtena peräkkäisenä päivänä sai yhtäkkiä jonkun kohtauksen ja veti mua perässä kuin märkää rättiä. Nyt on neiti taas ollut rauhallinen taluttaa, eikä säpsy joka asiaa. Kävelytän Sebaa siis vähintään 2x / pvä ja 10 min kerrallaan. Tänään olikin oikein epämukava tilanne, kun olin Seban kanssa päässyt ulos, yksi hevosista irtosi taluttajalta ja lähti laukkaamaan tallin pihaa, ja siitähän se Seba riemastui. yritti keulia ja steppailla. Onneksi olin jo kahdesti sitä taluttanut, joten turvallisempaa oli viedä neiti sisälle, ennenkuin toinen hevonen saadaan kiinni. Mutta mitä tekikään Seba? Veti rodeohypyn karsinassa. Jotta en palkitsisi  sitä huonosta käytöksestä, niin komensin, odotin, että rauhoittuu ja annoin pikkutupon heinää, jotta unohtaisi kyseisen tapahtuman.

Oletteko itse olleet samantyylisellä kurssilla?




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti