torstai 21. tammikuuta 2016

Kuulumisia + uusi tuttavuus hevosrintamalla

Eilen olikin melkoinen tallipäivä. Tallilla hujahti melkein 5h aikaa, johon sisältyi kolme hevosta.

Ensin oli vuorossa Seban irtojuoksutus, ennen eläinlääkärin paikalle tuloa. Saatiin neiti raspattua ja rokotettua. Nyt sitten muutama päivä kevyemmin ja taas treenit jatkuu.

Erityismainintana tämä uusi tuttavuus, eli nuori trakehner ori Heikki. Heikin omistajan kanssa juteltiin ja päädyttiin tulokseen, että sitä joku muukin käsittelisi, kuin omistaja itse. Eilen sitten otettiin tuumasta toimeen, kun samaan aikaan tallilla oltiin ja tutustuin tähän nuoreen jätkään muutenkin, kun vain katselemalla (Heikin olen nähnyt jo maitovarsana).Suunnitelmana oli, että laitan Heikin kuntoon irtojuoksutusta varten ja samalla teen hieman maastakäsittelyä. Heikki käyttäytyi varsin mallikkaasti, itseasiassa odotettua mallikkaammin, kuin olisi luullut. Pari kertaa maneesiin mennessä oli etukaviot hieman kevyet, kun herra esitteli hienoja töppösiään minulle :D Ei muuta kun rauhallisesti ja päättäväisesti vaadin orin kävelemään, jonka jälkeen se laskettiin irti. Tämän jälkeen vielä kävelin muutamia kierroksia herran kanssa ja tehtiin vähän pysähdys harjoituksia.

Tarkoituksena olisi ensi kerralla mennä selkään istumaan ja totuttaa herra pikkuhiljaa ratsastajaan. Innolla odotan tämän ison (n.170cm korkean) herra kanssa touhuiluja. Voi olla, että ensi kerralla ei ollakkaan enää niin vieraskoreita, mutta jätkät on jätkiä ja nuori hevonenhan tässä kyseessä on.

Muutaman kuukauden vanha kuva Heikistä, kun tammoille huutelee


Viikonloppuna, sekä lauantaina, että sunnuntaina, olisi tarkoitus heppailla paljon, nimittäin lainaratsuksi saan aikaisemminkin blogissani esiintyneet 27- vuotiaan Sipsin, jonka kanssa lähdetään vikonloppuna maastoilemaan, sekä tekemään vähän hommia sileällä. Samalla pidän tunnin Seban vuokraajalle.

Alle vielä, mitä viikonloppuna tapahtuu kera vanhan rouvan Sipsin.

La: Sileällä työskentelyä maneesissa, jonka jälkeen henkiseksi tueksi tallikaverin kanssa kiertämään harjoitusrataa + tunnin pito Seban vuokraajalle

Su: Mastoon Seban vuokraajan ja tietysti Seban kanssa.

Ensi viikolla jo varmaan onkin luvassa taas Heikin kanssa touhuamista. Katsotaan josko viikonloppuna saisin teille vähän materiaalia, ja jos Heikin omistaja antaa luvan, saattaa Heikistäkin jotain juttua tänne ilmestyä.

Jostain syystä olen niin into piukeana, kun taas pääsee nuorta kokematonta hevosta käsittelemään.

Mukavaa loppuviikkoa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti