keskiviikko 27. tammikuuta 2016

"Ei mennyt ihan niinkuin strömsössä"

Heikunkeikun eli Heikin selkään nousu harjoituksia oli tänään luvassa. Tai onhan se selässä oltu, mutta on heittänyt alas.. Minulla ei tuo itsesuojeluvaisto näköjään päätä pakota, niin tottakaihan minä menen ja kokeilen.

Nätisti siinä tietysti kun uusi olen, mitä nyt herraa maastakäsitellyt, niin tehtiin tätä mukamas selkään nousua ja jokapaikasta taputeltiin jne.. (Heikin selässä on siis istunut kyllä jo ratsastaja, mutta yhden käyntiaskeleen jälkeen alkoi rodeo, jonka takia lensi kyydistä)

KUNNES.. Laskin perseeni penkkiin.. Alla oleva kuvasarja kertokoot sen.







 Eipä se vaatinut, kuin sen sekunnin kun selässä olin, enkä kerennyt oikeaa jalustinta saada jalkaan ja mennään jo rinkiä pukkilaukassa.. Varmasti olisin pysynyt kyydissä, jos olisin sen oikean jalustimenkin saanut jalkaan.. Johan mä kaksi "laukkaympyrää" pysyin.

Tarkoitushan olikin, etä vain istun selässä, eikä liikuta, mutta herra päätti lähteä sinkoilemaan..

Itse jäin tippumisessa jalkoihin ja sain osumaa selkään, molempiin reisiin ja kyynärpäähän.

Onneksi selviän vain rikkinäisillä ratsastushousuila, mustelmilla ja naarmuilla.

Niin kaunis reisi, joka jäi Heikin jalan alle..

No enpä minä siitä säikähtänyt sen enempiä, kun tajusin, että luita ei ole poikki. Vielä uudestaan tehtiin sen verran, että pääsen mahallee Heikin selkään hetkeksi ja sitten alas.. Myös lopppu hoitotoimenpiteet suoritin Heikille, jottei jää ainakaan sellaista "tuo on paha täti" fiilistä.

Reisi vielä turpoaa ja tummuu ja huomenna varmasti itketään ja käytetään koiria, mutta olen ehjä, hevonen ehjä ja kyllä se ajan kanssa tulosta tuottaa.. Ensi kerralla ei mennä selkään asti.. Treenataan vain tätä "ollaan menossa selkään"

Heikin omistaja saikin sitten ratsastella Seban. Itse kävin kymmenisen minuuttia lopuksi kyydissä, lähinnä vain kokeilemassa kuinka paikkoja kolottaa.. eihän se sitten silloin niin kamalalta tuntunut. Tässä sohvalla löhöillessä kyllä hyvin kankeutunut ja ei varmaan tarvitse kuin käyttää pikaisesti koirat nurkan takana, Kun kävely on suoraan sanoen halvauksen saaneen näköistä :D

Vielä kehtasivat ottaa kuvan ennen kuin selkään yritin :D (huumoria huumoria!! Meillä tallilla hyvä ilmapiiri)




3 kommenttia:

  1. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  2. Miksi omistaja ei vie tätä ammattilaiselle, joka tietää mitä tekee? Olisi varmasti kivuttomampi tie ja lopputulos ratsua lähempänä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On ollut ammattilaisella. ajolle opetettukkin. Selässäkin on istuttu. Kerran sieltä ratsastaja tipahti samanmoisen rodeon johdosta.. Mä en viitsi alkaa toisen hevosen asiaa täällä puimaan niin voi jättää kysymykset pois :)

      Poista