perjantai 11. joulukuuta 2015

"Westerniä" + lisää vastauksia kysymyksiin

Tosiaan oli vielä tullut yksi pitkä kysymys lista, kun olin jo videopostauksen tehnyt, joten alla siis poisjääneet kysymykset ja vastaukset.


Tänään käytiin tässä "joulukuisessa" tunnelmassa tunnin kävely maasto toisen ratsukon kanssa.


Devi:
1. Miten teillä sujuu nyt toko ja agi unelmat,eikös Devi ole nyt "jo" pian 2-vuotias eli jotain tuloksia varmaan jo? 
:)
-Agi oli vain mietinnässä.. Toko piti aloittaa, mutta ei sitten sinne päästykkään. ps. Olen aina suorasanainen ja huomaan tässä, niinkuin toisessakin kysymyksessä hieman sarkasmia, mutta onneksi se vain hymyilyttää :)


2. Devin rasittavin piirre?
- Vieraiden ollessa (eli jos ei olla kahdestaan), niin liika huomion hakuisuus


3. Ja paras piirre?
- Se, kuinka paljon se rakastaa ihmisiä


4. Onko Devi jo virallisesti sinun, millainen sopimus teillä on koska se on sinun?
- Devi on minulla sijoituksessa, eikä ole vielä virallisesti minun. Olen niin sanotusti haltija. Koira ei siis minulta lähde mihinkään, ellen sitä laiminlyö millään tavoin. viimeistään kun Devi täyttää 4, se siirtyy minun nimiini, ellei toisin sovita.

Seba:
1. Kamalin muisto Seban kanssa?
-Se, kun Seba peruutti ojaan, ja oli jo tilassa, ettei enää selviä, kunnes kiskoin sen ojasta kyljelleen, kun oli jäänyt selälleen jumiin.


2. Paras muisto?
- Niitä on todella paljon!


3. Mitkä kaksi asiaa muuttaisit sebassa jos voisit?
- Seba on Seba ja juuri sellaisena kuin se on. Mutta jos pakko olisi keksiä, niin 1. Laadukkaampi liikkeinen/rakenteinen ja 2. Enemmän kapasiteettia esteillä.

4. Mikä Seban taso nyt on kun se pian kääntyy 12-vuotiaaksi?
- Tässäkin tulee mulle pikku sarkasmi mieleen..hihi.. Mutta mitenkä se taso sitten luokitellaan, kun ei koulukisoissa käydä. Veikkaisin Helppo A. (avot, väistöt(joka askellajissa), sulut, laukanvaihdot)


5. Onko sinulla ollut ajatuksena tehdä varsa?
- Joskus miettinyt, mutta tuskin teetätän, ellei tule jotain muutosta esim pitkää sairaslomaa joka estää aktiivise harrastamisen.


6. Paras tuloksenne kisoista koulu ja este?
-Koulukisoissa ei olla käyty kuin tallikisoissa. Esteillä puhtaita ratoja. Emme hae sijoituksia. Halutaan oppia ja pitää hauskaa ja kokea kaikkea.


7. Pieleen mennyt kisat, onko? Jos on niin kerro mikä meni pieleen
- Tämä tuli videopostauksessakin, eli tippuminen (juuri ennen maalilinjaa)

8. Millainen Seban päivän aikataulu on? Ruokinnat ulkona olo jne :)
- Tarhailee 10-12h päivässä. Ulos 7.00 aikaan ja sisälle kelistä riippuen klo 17-19 aikaan.(kesällähän Seba on lämpimimmät kuukaudet yötä ulkona ja myrskyllä/epävakaalla säällä otetaan sisälle yöksi.) Heinät 4x päivässä ja väkirehut aamuin illoin.

NONIIN! Nyt sitten päästään videoiden pariin!

Oltiin toissapäivänä yhdessä tallikaverini kanssa tallilla. Siinä ensin kierreltiin meidän harjoitusrata alkukäynneiksi ja mentiin maneesiin treenaamaan. Tallikaverini on jo pidemmän aikaa harrastanut westerniä ja käy säänöllisesti näillä tunneilla oppiakseen.. Yhtäkkisenä mielen johteena melkein treenien lopussa kysyin, haluaisiko tallikaverini hypätä Seban kyytiin kokeilemaan jotain yksinkertaisia länkkäri juttuja käynnissä, koska a. haluaisin nähdä ja b. vaihtelu virkistää.

Ensinhän Seba oli että " hetkonen mitäs ihmettä tää paikallaan pyöriminen ja seisoskelu on?"

"osaan mä peruuttaa? Ai nyt me käännytäänkin 180 astetta seinän kautta"

Alussa oli siis melkoista ihmettelyä, mutta kun neiti hieman hoksasi, että mihinkään ei ole kiire ja rupesi miettimään niin johan siellä hampaat narskui.

Alla videota kaksin kappalein. Molemmat videot ovat yhden ohjan pysähdyksiä, ja kuten huomaa toiseen suuntaan se onnistui paljon paremmin! Mukavaa oli kylä, että Seba pääsi kokeilemaan uusia juttuja ja vielä uuden ratsastajan kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti