keskiviikko 18. helmikuuta 2015

Vastauksia kysymyksiin

kuinka usein käyt tallilla ja kauan vietät siellä aikaa?
-Käyn tallilla 3-5 kertaa viikossa, Riipuen omasta aikataulusta. Yksi vapaapäivä Seballa on viikossa, mutta välillä saatetaan mennä puolitoista viikkoakin putkeen.. Vuokraaja käy tällähetkellä 2x viikossa. Aikaa menee keskimäärin 1h45 min ajomatkoineen. Juoksutan, niin vähemmän ja jos hyppään tai valmennus, niin enemmän.
käytkö tunneilla kotitallilla tai jossain?
- Tällä hetkellä ja jo jonkin aikaa, rahatilanne ei ole ollut kovin hääppöinen, joten vähälle on jäänyt, mutta pääsääntöisesti kotitallilla. Robert Pettersonin estevalmennuksessa olen ollut muualla.


 aiotko kilpailla enää?
-Aion/aiomme kilpailla. Sitä en tiedä, kuinka paljon.
mitä teet työksesi? 
- Tällä hetkellä siivoan, kunnes löydän oman alan töitä.


onko seba elämäsi hevonen?
-Seba tulee aina jossain määrin olemaan elämäni hevonen. Onhan se ensimmäinen oma hevoseni. Eli kyllä se on!


 monta vuokraajaa seballa on? 
-Seballa käy nyt yksi vuokraaja, kohta mahdollisesti kaksi.


oletko hypännyt maastoesteitä?
-Vain "kotitekoisia"


 onko seballa ajettu? 
-Tästä ei ole varmaa tietoa.. Kuullut olen, että kärryt olleet perässä Viron aikoina. Hyvin ainakin ensimmäinen ohjasajo sujui.


oletko käynyt koulukisoissa ikinä ja jos olet millä tuloksilla?
- Olen käynyt, mutta en Seballa. HeC:n pari versiota ja KN, ja niistä on aikaa (vuonna 2007 viimeksi?).. Alle 60% tainnut kaikista tulla.


 millainen seba oli kun sait sen?
- Seba oli utelias (niinkuin nytkin) vain perusasiat osaava (käynti,ravi,laukka) ja hyppääminen oli jokseenkin hakusessa vielä. Mielummin mentiin läpi, kuin yli ;) Oli suhteellisen oppimishluinen, tammamainen, niinkuin edelleenkin, mutta ilman lupaa kun väkirehua nostettiin, alkoi Sebasta tulla hankala ja saatiin yli vuosi takapakkia, joten oli se myös "hullu"
Suunnitteletko ratsastuksen vai meetkö sen mukaan miltä seba tuntuu?
-Yleensä mulla on jotain suunnitelmaa, esim. treenaanko avoja vai väistöjä vaiko mitä, mutta menen myös paljon sen mukaan, miltä se tuntuu. Jos on ns. helpolla tuulella, niin sitten mennään rohkeasti niitä vaikeampiakin asioita.


Miten loimitat seban?
- Lyhyesti sanottuna, sateella aina sadeloimi, talvella sisällä talliloimi/tallitoppaloimi ja ulkona toppaloimi. Kevät ja syksy, usein mennään joko pelkällä vuorellisella sadeloimella tai siellä alla vielä ohut puuvillainen talliloimi. Jos se on klipattu, tallitoppaloimesta en tingi.


Hoidatko jalkoja treenien jälkeen?
- Esteiden jälkeen linimenttiä (MSM linimentti). Seballa kuivat jalat, eivätkä nesteitä keräile. Talvella rankemman treenin jälkeen jos hankea, saatan viilennellä jalkoja hangessa.. Ja kesällä taas jos pestävä hiestä, saatan samalla viilentää jalat rnkemman treenin jälkeen.


Miten teidän vuosi on lähtenyt käyntiin?
Vuosi on lähtenyt aika tasaisesti puksuttaen. Ei uutta, eikä jännää, niinsanotusti samoja vanhoja juttuja. Kaasuähkyjä on ollut nyt pari kappaletta..Ahmii ruokansa ja kerää ilmaa mahaan, tämän takia ollan tehty hieman muutoksia, esim kokoajan vesi saatavilla, melassivettä treenin jälkeen, heinää pienissä erissä ja todennäköisesti ostan vielä slowfeed verkon. Toivottavasti tämä rahatilanne nyt paranisi, niin pääsisi valmennuksiin.


Tuleeko devi hyvin toimeen heppojen kanssa?
-Devihän on varsinainen hevosmies, eli kyllä, se tykkäisi kaikista hevosista, mutta kun pennusta asti temunnut Seban kanssa, niin sen se useimmiten noteeraa ja muut hevoset eivät niinkään kiinnosta.

Tänään tallimies olikin mukana ja näki Seban pitkästä aikaa :)


Mikä on ollut sun ja seban yhteisen taipaleen paras vuosi millon on tapahtunut esim eniten edistystä ja menestymistä ja mikä taas huonoin? Tai esim tapaturmaisin?
-Huonoin vuosi taisi olla se, kun Seba kaatoi itsensä ojaan (oliko nyt 2011) Tai oikeastaan 2009, kun Seba tuli ja aikaisemmin mainitsemani ruokinnan takia, Seba ei enää ollut mitenkään päin mukava ratsastaa.. Paras taitaa olla vuosi 2013 loppua ja 2014 alkua, kun saatiin iso harppaus koulupuolella eteenpäin, valmentajan asuessa tallillamme! Aika tasaista edistymistä ja takapakkiakin on ollut..

3 kommenttia:

 1. http://markkinat.hevostalli.net/ilmoitus/1132446.html

  Myytkö Seban? :( Ja miksi? :(

  VastaaPoista
 2. Bongasin myynti ilmoituksen netissä. Miksi myyt hevosen? Sopisiko tamma junnulle kisaratsuksi joka kisannut hea ja 100? :) aiemmin kisaratsuna oli iso ja kuuma vanhempi ruuna. Opetusmestari ja nyt hakusessa tarpeeksi sähäkkä pienempi puokki :) onko tammalla kapasiteettia pidemmälle kun lueskelin blogia läpi ja kehitys tyssännyt viime vuosina?

  VastaaPoista
 3. Sain asiat hoidettua! Seba jää :) <3

  VastaaPoista