maanantai 23. helmikuuta 2015

Rahalla saa ja hevosella pääsee..

Monta monta vuotta olen lueskellut, kuinka hevosharrastus on kallista.. Nykyään käyt vuokraamassa 2 kertaa viikossa jotain hevosta, niin keskimääräinen hinta pyörii 100€ eli helposti menee ylikin (itsekkin näihin törmännyt.

Miksi ihmiset sitten pitävät vuokraajia? Tallivuokra lähentelee 500 plus muut kustannukset. Maksa siihen sitten vielä asuntosi vuokra ja muut kulut. Okei ovat osa talleista parantuneet ja tottakai vuokraa senkin mukaan osa perii..

Ennen Sebaa ihastuin yhteen hevoseen, jota olisin halunnut vuokrata.. 2x viikossa, olisi kustantanut 120€ eli jos mietitään se näin, että se olisi oma 7 päivää, hintaa olisi 420 kuussa plus muut kulut.. Meidän tallilla kuukausivuokra on tuo 420.. Loistava talli, ei mitään negatiivista! Mutta.... Kukaan ei tuollaista summaa maksa, ellei ole tasokas hevonen jolla valmentautua.. Tästähän voisin puhua tie ja vaikka kuinka, mutta pääasiana..Tämä harrastus on kallis ja olettaen se vain entisestään kallistuu, varsinkin jos kehittyä haluaa.. Tallivuokra, madotukset, kengitykset, eläinlääkärikulut, raspaukset, valmennukset, kisat.. No minulta jääneet valmennukset ja kisat vähälle ja silti rahat tiukissa.. Äidin kanssa laskettiin ns. aktiivisimpaa kauttani, kun itse en ollut osallisena, oli se noin 600€/kk. Isä saattoi kisat ja matkaulut + kopin kustantaa.. ja onneksi, sillä muuten olisin kisannut vielä vähemmän. Nykyään saan kustannettua itse muunmuassa kengitykset, madotukset yms.. Vaikka edelleenkään en kokoaikaisessa työssä ole.

No miksi tästä aiheesta puhun? Osa sen varmasti arvaakin..

Rahat ovat sen verran tiukilla, että Seba joutaisi vähintään puoliylläpitoon. Se ei minua niin ajatuksena järkytä, mutta entä jos, joudun luopumaan kokonaan.. miljoonien mietintöjen jälkeen, en saa kuin itkua aikaiseksi.


Tiedän myös, että asiat voivat vielä muuttua.. Äitiä en osaa edes tarpeeksi kiittää, mutta jokaisen heppatytön unelmasta, omasta hevosesta luopumisen ajatus, ei sitä voi kuvailla..

En osaa asiasta enää sen tarkemmin kertoa, koska oma päänikin on aivan solmussa, lyö tyhjää tai on täynnä mietteitä ja ajatuksia. Seban haluan pitää, mutta jotain on nyt erinäisistä syistä kehitettävä. Joten, jos potentiaalinen puoliylläpitäjä löytyy, edes hetkeksi (6kk-12kk) olisin enemmän kuin kiitollinen, jotta ei tarvitsisi Sebaa kokonaan antaa pois, eli ylläpitoon.

2 kommenttia:

  1. Kyllä porukka vanhoja hevosia pitää saman hintasilla talleilla vaikka ei voi kuin 1-3 krt viikossa ratsastaa. Puhumattakaan valmentautumisesta.

    VastaaPoista
  2. Niinhän ne tekee :) Tässä oli myös yksi hauska kommentti, joka olisi kyllä pitänyt julkaista :) "Olisit käynyt koulut kunnolla niin olisi varaa maksaa " - No en tiedä sitten millä alaikäiset opiskelijat kisaavat ja treenaavat.. Saatika jatkossakaan, jokainen omien varojensa mukaan, ellei joku auta.. harvoin näkee ESIM insinöörejä, jotka kilpailevat huipputasolla ja käyvät töissä..eheeeei.. heillä on sponsorit :) Vaikka nyt ei huipputasosta puhutakkaan, mutta kuitenkin :)

    VastaaPoista