maanantai 2. kesäkuuta 2014

" Nyt hei kohti niitä tavotteita" - estetreenit 2.6

" Mitä sä jankkaat niitä samoja luokkia?"

Asiasta nyrpistyneenä ja Jasun tsemppaamana estetreenit koostuivat 100-105cm esteistä, joita mentiin jälleen pienratana. Mikä tässä nyt on niin ihmeellistä? Selitän sen alle ranskalaisin viivoin.

- Harvoin hypätään kotitallilla ja maneesissa yli 90cm, jos ei yksittäisiä lasketa
- Vauhtia lisättiin edelliseen nähden
- Mun asennetta muutettiin ( ainakin yritettiin)
- Tästä kohti kilpailuja ja metrin ratoja, kunhan saadaan sama tatsi ja moodi pidettyä yllä treeneissä, EIKÄ rueta lusmuilemaan niillä alle metrisillä esteillä varsinkaan näin kisakauden aikaan.

Alkuunhan Seba ja ehkä vähän minäkin hämmästyttiin pienessä maneesissa olevia metrisiä esteitä ja eka hyppy olikin ihan täydellinen kurautus ja niin oli toinenkin. Tämän jälkeen hoksattiin, että vauhtia persuuksiin ja mennään eikä meinata.

Itse kun maltan vielä olla miettimättä, että tila loppuu kesken, niin joskohan sitten saadaan vielä enemmän luottoa touhuun. Maneesin seinät tulee aina niin nopeasti vastaan, kun täytyy olla niin laiska, ettei jaksa maneesista raahata esteitä kentälle ;)

Alla sitten videota


6 kommenttia:

  1. Sulla on aivan ihanan näkönen hevonen :)

    VastaaPoista
  2. Ei niille isoille esteille tarvitse painaa täysiä ja kamalan kovaa, vaan pitää ratsastaa sopivan reippaassa tempossa ja TAKAJALAT ALLA. Sillä lailla ei niitä metrin ratoja pääse auttamallakaan läpi, että hevonen on pitkä kuin nälkävuosi ja takajalat ovat tallissa, ja esteille kaahotetaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kukapa sitä niin haluaisikaan ratsastaa. Jos meinasit, että minulla se tekniikka, niin ei.. Vaan VARSINKIN treeneissä, meillä on jäänyt vauhti liian pieneksi tai vaihtoehtoisesti laukka ei ole ollut tarpeeksi aktiivista ja sujuvaa vaan olen jarrutellut liikaa.

      Poista
    2. Valitettavan moni ratsastaa juuri niin... :(

      Poista
  3. kylläpä ne hevoset hyppää ne metriset esteet vaikka takaperin. Ei täällä kukaan oo täydellinen ja niin ärsyttää noi tekniikka kommentit -.- ei sitä aina saa ottaaa nii tosissaa, kuhan on kivaa eikös se ole pääasia? ehkä sitä tekniikkaa ja täydellissyyttä voi sitten hakea ne ketkä haluaa? ja tähtää vaikka sinne sm.eihin??? Heta hienolta näyttää teijän meno ja varmalta! sä ano varmaa voit linkata oman hyppyvideo mikä on sit nii täydellinen?

    VastaaPoista