tiistai 29. huhtikuuta 2014

Kisapostaus JsR seuraeste 27.4

Noniin nyt sain sitten videot. Herra pieniherra Devi herätti jo 06.30 ja on tässä pari tuntia aikaa ennen hammaslääkäriä loihtia teille tarinaa kisoista.

Ennen kuin päästiin verryttelemään, Seba oli todella lauhkean oloinen. Mutta niinkuin aina, kun hyppäsin selkään ja menin verryttelyyn, oli alla taas pinkeä kisaponi. Verryttely oli maneesissa ja monta kierrosta mentiin "niskat nurinpäin" ihmetellen missä hitossa taas ollaan. Okei oikeinpäin menemisestä ei missään vaiheessa ollut tietoa siellä verryttelyn vilskeessä, ja pienen maneesin ja muiden verryttelijöiden takia, en saanut laukkaa avattua, vaan yritin saada sitä rennosti sujumaan eteenpäin. Otin aika monta hyppyä, ennen radalle lähtöä, aloittaen ihan ristikosta. Olipahan taas neidissä pitelemistä, kun vaihdoin kimblewickin kuparirolleriin. Kuitenkin se oli parempi valinta, sillä sain enemmän tuntumaa, vaikka olikin välillä fiilis, että vetäisi naruja seinistä (näin sanon aina, jos ei pidätteet pelaa).

Radalle mentäessä olisi saanut vielä yhden verkkahypyn ottaa, mutta käytin sen ajan käyden Seban kanssa yleisön, katsomon, sekä tuomarien edessä vilkuilemassa. No, silti radalla piti kerran yrittää katsomopäädyssä lähteä eri suuntaan, minulta tippui toinen jalustin, mutta sain sen juuri ennen seuraavaa estettä jalkaan ja matka jatkui.. Rata sinänsä oli teiltään helppo, joten oli hyvä keskittyä muihin asioihin. Meno oli kyllä päällä, niinkuin ihanasti kuuluu videollakin :) kuka lie kommentin sanoikaan. Nyt videoon!



Tästä saatiin siis puhtaasta radasta punainen ruusuke, jonka Seba päätti ennen kunjakierrosta riehuessaan heitellä tuonne hiekkaan ;)

80cm verkkaan ei ollutkaan paljoa aikaa ja olin lähdössä jo numerolla 8 Verryttely olikin yksi katastrofi tanssivan jarruttoman hevosen kanssa.Ei auttanut siirtymisetkään, että saisi paremmin kuulolle.Radalla saatiin kuitenkin jonkinnäköistä kontrollia aikaiseksi, heti ensimmäisen tiputuksen jälkeen. Onneksi perusrata oli yhtä estettä lukuunottamatta samanlainen, joten uusinta piti painaa päähän, jota nyt kuitenkaan ei tarvittu, KOSKA en saanut Sebaa tarpeeksi skarpiksi ennen ensimmäistä estettä ja takajalat vetivät puomin mukana, ihmeellisen sukellushypyn myötä. Loppurataan olenkin tyytyväinen! ja taas itse videoon.




Melkein selvittiin meidän yhden tiputuksen kirouksesta, mutta ei ihan ;)

11 kommenttia:

  1. Meinaatko oikeesti saada Sebasta hepan vähintään 110cm tasolle kun hyppäätte vieläkin (seura) kisoissa 70-80cm???

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. heh.. olipas taas hauska kommentti. Mutta joo käytiin seurakisoissa vaan hakemassa rataa alle. Ei hirveästi olla tämän vuoden puolella kunnon rataa päästy hyppäämään.

      Poista
    2. Samaa olen miettinyt kuin ylempi ano. Seballa alkaa olla jo ikää ettekä kovinkaan hyvin ole edes sitä 90 rataa päässyt läpi. Jo 80 rata tuottaa vaikeuksia. Olen teitä nähnyt kisoissa ja ei se meno ole lähellekään metrin tasoa. Hevonen jo 10v joten kyllä sen kapasiteetti nyt jo tiedetään mihin yltää.

      Poista
    3. Voipahan olla, että ratsastajassakin vikaa ;) tehän sen tiedätte. ;)

      Poista
    4. Itsekin nähnyt kisoissa ettei hevonen kovin kapasiteetikas ole, kun tiputtelee lähes joka kerta eikä ratoja montaa puhdasta ole. Tavoitteet olisi hyvä asettaa realistisiksi, niin tuloksia ehkä syntyisi.

      Poista
    5. eiköhän ne ole ihan realistiset :D ei me nyt sitä 110cm hypätä??

      Poista
    6. Seban esittelysivulla kerrot että tähtäät ainakin 110 tasolle?

      Poista
    7. niin kerron. ja kyllä se sen hyppäisikin. Seba vaan ei ole kauhean tarkka jaloistaan.

      Poista
  2. Heh, mun mielestä taas kerrankin tuntu että verkassa oli tilaa kun koko halli käytössä ja vaan 6 ratsukkoa kerrallaan :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep.. Olisi varmaan ollutkin. En tiedä jäikö osalta korvat kotiin kun ura piti pitää vapaana ja ei kyllä ollut. kokoajan siellä meinasi törmätä johonkin :) Tosin on nietä pienempiäkin verryttelyalueita ollut

      Poista
  3. Hahahaahahahhaha "seballa alkaa olla jo ikää" XDDDDD naurettavaaa anot...... Eiköhän jokainen tiedä itse ratsukkonsa tavoitteet ja mihin tähtää, hevosen kanssa työskentely ei ole mikään kilpailu eikä hommat suju äkkiäkaikkimullehetinyt -asenteella, jokainen tyylillään. Ja varsinkin jos elämä ei pyöri vain hevosen ympärillä, on ihan ymmärrettävää että tuloksetkaan eivät synny samaa tahtia kuin true_horsegirl24/7 tallilla -tyyppien tulokset ! ;D Olen seurannut teidän kehitystä "vierestä", niin kotona että kisoissa ja sillä huomaankin sen oikean muutoksen mitä on tapahtunut, ja ei voi muuta sanoa kun että suunta on oikea ja sitä kehitystä on tosiaankin tapahtunut ! Ja se estekorkeus ei todellakaan kerro kehityksestä, vaan kokonaisuus työskentelyssä. Hienoa työtä heta ja seba !! Saat olla ylpeä teistä :)

    VastaaPoista