sunnuntai 3. helmikuuta 2013

Peltomyyrä

Hetken taas olen ollut kirjoittelematta...hehheh, siitä saan syyttää itseäni, kun olen ollut edelleen kipeänä, enkä juurikaan kummoisia ole tallilla tehnyt. Olen vain muunmuassa juoksutellut ja mennyt ilman satulaa.

Älkää säikähtäkö, ei se Seba noin kevyellä ole ollut, vaan vuokraaja( ja tosiaan joo Seballe löytyi uusi vuokraaja), ja kaverini ovat käyneet Sebaa ratsastamassa.

Eilen oli tarkoitus mennä vielä kevyesti, mutta noh, kun sen satulan laitoin niin eihän se onnistunut. Loppupeleissä tajusin, etten enää jaksakkaan. Hups..
Työstettiin käynnissä väistöjä ja etuosakäännöksiä. Väistöt edelleen takkuavat ja niitä pitääkin nyt oikein urakalla rueta reenaamaan! Tosin sitten niinä huonoina päivinä Seballa ei ole mitään ongelmaa väistää mihinkään suuntaan kun laukassakin saattaa loikkia jalat ristissä aivan sivuttain. Taitaa olla vaan viitsimisestä kysymys. Sain onneksi lopuksi ihan pienellä pohkeen kosketuksella neidin siirtymään reippaasti sivulle päin. Tehtiin myös laukka- käynti- laukka siirtymisiä, mutta laukasta käyntiin osottautui yllättävän hankalaksi. Usein sieltä tuli se 2-4 raviaskelta, ennen kuin saatiin käyntiin asti. Ravissa taivuttelin ympyrällä sisälle ja ulospäin, jotta saatiin vähän paikkoja auki. Myös avoja ja sulkuja tuli käynnissä tehtyä pieniä hyviä pätkiä.



Kyllä huomasi että neitillä oli rankkaa (tosin ratsastajalla ehkä vielä vähän enemmän), kun ei lopussa meinannut enää ollenkaan kantaa itseään vaan kokoajan meinattiin painaa kädelle ja venyä eteen pitkäksi.

Uskomatonta että meidän pieni valkoinenkin täyttää jo 8-vuotta
Tänään sitten eilisen rankemman tuuppauksen jälkeen, mentiin vähän irrottelemaan pellolle..tai no.. Myyrä siellä ennemminkin oli, kuin kiitäjä. Suurena tekijänä varmasti raskas ja syvä hanki. Käveltiin siis pellolle auratulla radalla ja otettiin ravi ja laukkapätkiä hangessa. Aina hanki päästä päähän jonka jälkeen pitkät kävelyt ja taas uudestaan. Oli tytöllä hommaa nostella jalkoja. Loppuravit mentiin ihan puolipitkin ohjin eteen alas kentällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti