lauantai 5. toukokuuta 2012

Pikaiset kuulumiset

Anteeksi vähäinen postailuni, mutta ei oikein ole ollut aikaa tai ehkä jaksamistakaan postailla, kun ei ole mitän erikoista tapahtunut, eikä oikein kuvia ja videoita ole tullut otettua.


Seba on ollut aika kevyellä nyt, kun oli potkaissut muutama päivä sitten itselleen takajalkaan hokilla reiän ja jalka oli vuohisesta alaspäin turvoksissa. Onneksi Seba ei kuitenkaan ole jalkaa ontunut. Olen nyt juoksutellut ja ratsastellut kevyesti.

Keskiviikkona kentällä oli ristikko joten hypittiin sitä muutamaan otteeseen ja tuli muuten ponista vahva ja menohaluja löytyi vähän liikaakin. Laukattiin tosi paljon ja neiti oli todella vahva edestä ja yritti alta karkuun lähes kokoajan. Sitä se teettää, kun kelit lämpenee ja menee ekoja kertoja ulkokentällä. Sain onneksi lopussa Seban jotenkin rauhalliseksi ja kevyemmäksi jotta voitiin lopettaa.. Olin itse ihan puhki siitä hevosen kannattelusta ja kun kokoajan sai jarrutella.

Eilen käytiin sitten "valmentajan" (on pitänyt minulle ja Seballe pari valmennusta ja ratsastellut Sebaa) kanssa maastossa. Mentiin pääosin käyntiä, ja tarkoituksena oli ottaa pari ravipätkää, mutta riehumiseksihan se Seban osalta meni. Heti oltiin laukkaamassa, pukkia tuli jos jonkin verran ja laukanvaihtoja neiti teki ihan oma-aloitteisesti. Steppailukin oli kova sana maastolenkillä. Seba myös poikitti laukassa (kun piti taas kerran vain ravata) ja rupesi pukittamaan, jonka seurauksena toinen takajalka osui johonkin risukkoon ja siitähän se lysti vasta alkoi kun risukkoon potkaisusta tuli sitten muutama protestipukki lisää.. Itse vain lähinnä naureskelin kyydissä.. Maastossa kun Seban kanssa alkaa tappelemaan, niin siitä ei hyvä heilu, joten suosiolla annoin Seban laukata ravin sijaan, kunhan pysyi hanskassa. Tosin ei Seba kovin mielellään kaveriaan ohita, joten huoletta sai pöristellä perässä. Oli kyllä mielenkiintoinen maastolenkki sitten vähään aikaan. Nyt kun minun kanssa Seba on käyttäytynyt tosi nätisti. Onneksi lopussa neiti osasi olla maltillisesti, niin saatiin hetki nautittuakin maisemista.


Tänään sitten vain juoksuttelin Sebaa riimuilla ja päästin irti maneesiin, kun oli vähän selkäjumin oireita ilmassa. Johtuneeko sitten tuosta pukittelusta vai sateisesta ja tuulisesta kelistä, kun neiti on tuon selän kanssa niin herkkä. Vähänkin kastuu tai kylmä viima kohtaa, niin on selkä jumissa. Onneksi sekin vertyy heti kun pääsee vähän liikkumaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti