maanantai 7. toukokuuta 2012

Joko taas eläinlääkäri paikalle?

EI voi vaan olla mahdollista.  Seba oli tänään todella outo! Kaverini oli mukana tallilla kuvaamassa ja auttelemassa, ja jo suitsia laittaessa, Seba nykäisi pään ylös. Kun korjailin turpahihnaa, neiti nyki kokoajan päätään, enkä ollut siitäkään moksiskaan, koska Seba ei muutenkaan ole innokas, kun sen päätä räplätään.

Alkukäyntejä polvet suussa?

Alkuravailuja.




Menin ihan normaalisti kentälle ja heti kun ohjat otin, alkoi ihan kummallinen pään nyppiminen. Minulla ei edes vielä ollu kunnon tuntumaa vaan puolipitkät ohjat. Sain sitten neidin käynnissä rennoksi ja pään nyppiminen loppui, mutta ravissa se taas jatkui vähän väliä, vaikka en edes tehnyt käsillä mitään, puolipitkillä ohjilla alkuverkkailin. Saatiin paljon hyviäkin pätkiä, joten kuvittelin, että ehkä Seban nenää kutittaa, kun pärisikin aikamoisesti yhdessä vaiheessa.

Laukassa huomasin, että jotain on vikana, kun vasempaan suuntaan mentiin ihme kamelilaukkaa, vasen ohja oli, kuin seinästä olisi narua vetänyt ja oikea roikkui tyhjänä. En saanut kunnolla edes asetettua Sebaa, kun pää nousi ja pistettiin hirveällä hingulla vastaan. Yritin jopa ottaa pari spurttia jos sieltä jotain aukeaisi, mutta ei. Pienistä pidätteistä laukassa Seba melkein istui. Yriin vähän aikaa saada vasempaa laukkaa sujumaan, mutta se ei tuntunut oikein luonnistuvan, eikä näyttänyt, että hevosella olisi kaikki ihan ok, joten otin sitten loppuravit ja sain siinä onneksi Seban vähän paremmaksi. Ravi sujuikin paljon paremmin kuin laukka. Oikeaan kierrokseen ei tosin ollut sujuvuudessa mitään ongelmaa, paitsi vasemmassa ohjassa roikkuminen.

Taluttaessakin, kun pikkuisen otti ohjasta niin heti seba nyppäsi päätään. Tallissa sitten pähkäiltiin asiaa ja kokeilin leivällä, miten Seba syö. Sehän tunki leivän palan kielellä suun vasempaan laitaan ja ihan taakse ja vasta sen jälkeen pureskeli. ihme mukeltamista oli.Annoin monta palaa vielä, ja aina sama homma. Heinää se taas söi ihan normaalisti.

Huomenna onneksi tulee kingittäjä/raspaaja, joka kurkkaa Seban suuhun jos ehtii. Keskiviikkona meillä on saman henkilön kengitys, joten silloin viimeistään kurkataan suuhun, onko siellä jotain sanottavaa.
Oikeeseen kierrokseen laukka sujui hyvin.

Seballa kyllä tulee helposti ja paljon piikkejä ja kun on vielä niin pieni suu, niin pienemmätkin piikit jo ahistavat suussa. Tosin hassua, että näin on käynyt yhdessä yössä. Mietittiin jo olisiko joku hammas lohjennut??

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti