perjantai 27. huhtikuuta 2012

"seban ajatuksista ei kyllä koskaan saa selvää"

Näin minulle eilen tallilla sanottiin ja tottahan tuo taitaa olla! Mentiin toissapäivänä Fannyn ja Moonan kanssa maastoon ja tehtiin reilu puolen tunnin maastolenkki kävellen ja katsellen vähän, miten Seba käyttäytyy ja onko hirveän jumissa kun kuitenkin jääkylmän veden padoksi jäi ojaan. Seba tosin ravaili Moonaa välillä kiinni. Mutta.. Se tässä ihmetyttääkin.. Seba oli, kuin maastovarmin hevonen, jolla olen koskaan mennyt. Nätisti ja rennosti käveli koko lenkin. Moonakin edellä säikähti lankoja, jotka olivat pellolla ja pomppasi 180 astetta ympäri ja taakseppäin ja Seba vain katsoi hölmistyneenä, kun ei ymmärtänyt, mitä Moona "pelkäsi". Voiko tuo hevonen oikeasti olla vain noin kaveri riippuvainen? Vai onko ihan päivästä kiinnin? Vai johtuuko ratsastajasta? Ken tietää tuon?

Killeri 25.4.2011 ja jotain pelottavaa taas nähtävissä.


Eilen sitten otin gramaanit ja mentiin maneesiin ratsastelemaan askellajit läpi. Jo kumisualla pyörittäessäni huomasin että Seban selkä ja peppu olivat vähän jumissa joten yritettiin ottaa varovasti. Seba tosin itse siten päätti olla erittäin hieno tapaus. Vauhtia ei ollut liikaa, mutta olisi saanut pikkusen verran vähemmänkin olla. Gramaanit olivat aika löysällä kädessäni, vain sen verran, ettei pää nouse ylös ja hienosti neiti tukeutui ohjaan oikeastaan kokoajan.  Seba yritti alussa jo kävellessä heittää pientä pukkia ja yritti saada minulta ohjia pois. Mutta kuitenkin korvat oli kokoajan tötteröllä ja meno ilmeisesti maistui. Menin taas vain jonkun vähän reilu puoli tuntia, ettei alota liian raskaasti ja saadaan lihakset taas auki. Lopussa annoin Seban mennä reippaasti eteen alas venyttäen. Jäykkyyttä se ei missään vaiheessa ilmaissut ja Fannyltakin kysyin että näyttääkö Seba jäykältä, koska selkään ei ainakaan tunnu.

Lopuksi vielä venyteltiin vähän kylkiä ja selkää leivällä.

Seba vaihtoi myös tarhaa Moonan viereen joten arvatkaa vaan, millainen hätähousu Seba on nyt Moonan perään. Kyllä. Mentiin yhtäaikaa maneesiin ja kun Moona poistui ensin tallista, tuli Seballe kiire jo silloin Moonan perään.

2 kommenttia:

  1. venyteltiin vähän kylkiä ja selkää leivällä, mitä ihmettä? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. leipä etujalkojen välistä taakseppäin "selän venytys" ja leipä sivulle pepun kohdalle, niin että joutuu venymään kylki, jotta neiti ylettyi siihen leipään..

      Poista