keskiviikko 18. tammikuuta 2012

Seba sai sen taas..RODEOKOHTAUKSEN!

 Oli ihan pakko tämän päivän kunjaksi tehdä pieni Sebastinan touhuvideo! :D Eipä siinä ole kuin muutama klippi. Mutta tällasta ja joskus pahempaakin se meno on.


Ja otsikkohan taas kertoo, ettei helpolla päästy tänäänkään.

Seballa oli kengitys tänään ja ekaa kertaa se käyttäytyi koko kengityksen ajan asianmukaisesti, mitä nyt yritti omaa riimunnaruaan syödä, avasi takkini, kun otti hampailla vetoketjusta kiinni ja yritti tiputtaa viereisen karsinan loimia. Kengittäjä säästyi tempuilta tänään :)

Lähdettiin sitten uusilla monoilla pellolle, kun sinne oli aurattu rata. Käveltiin pääosin, koska neiti on tallin pihan ulkopuolella yksin aika pösilö. Otettiin me sitten raviakin 3 kierrosta kumpaankin suuntaan, mutta neiti painoi niin julmetusti käsille, että sormeni rupesivat kramppaamaan, ohjat valuivat vähän väliä, hartiat ja lavat jäivät jumiin ja lopulta sormet olivat tunnottomat, eivätkä auenneet kunnolla :D

Otettiin vielä pikkupätkä ravia puolen metrin hangessa ja käveltiin siellä myös.. Hangessa ravaaminen on hauskaa kun se on sellaista "pojoing pojoing" meininkiä.

No pääsin sitten tuskaisena tallinpihaan niin eräs tallilta kysyi, lähdenkö vielä hänen kanssaan maastoon laavunlenkin kiertämään. No suostuinhan minä, vaikka olin ihan puuduksissa. Seba meni laavulle tosi nätisti, kun toinen hevonen oli seurana ja ravailin PITKIN OHJIN JA HITAASTI. Ihan pieni muutos vain kun toinen seurana :D

Kun laavulta tultiin kotiinpäin, niin takaa tuli auto, jolla oli pitkät päällä ja hankiin ilmestyi varjoja. SILLON MENTIIN! Ensin lähdettiin steppailemaan sivuttain, jonka jälkeen tuli edestäpäin poni, jonka ratsastajalla oli otsalamppu, silloin alkoi tasajalkaloikkahypyt, pystyyn hyppy- pukki-pystyynhyppy-pukkisarjaa. Ihan älytötä että pysyin kyydissä! Niin joo..laukattiin me poikittainkin tietä pitkin ja poukkoiltiin pitkin tietä, milloin mitenkin päin. Ei auttanut, vaikka toinen hevonen meni poikittain eteen, eikä Seba enää edes tajunnut rauhottua, vaikka toinen hevonen oli ihan rauhallinen.Pysäyttäminenkään ei auttanut, koska Seba on taitava hyppäämään tasajalkaa, jos ei ponnistusvauhtia saa.

Vasta vähän ennen tallia Seba rauhottui, kun poni hävisi näkyvistä ja auto kääntyi pihatielle. Olipahan taas erikoinen reissu. Tulihan sitä 2 tuntia ratsastettuakin..

2 kommenttia:

  1. Jännä maastoreissu teillä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No älä muuta sano.. ei oo eka kerta kun tallin pihasta lähtee ni jotai tapahtuu :D

      Poista