tiistai 13. joulukuuta 2011

Hauskanpito ennen eläinlääkäriä!

Käytiin ennen eläinlääkärin saapumista Seban kanssa hauskuuttelemassa pellolla. Tai no Seba piti hauskaa ja minä katselin menoa.. "On meillä rodeoponi, tuo sebastina"





Seballa tosiaan oli hauskaa, Mutta osasi se nätistikkin mennä.



Oikeastaan heti, kun eläinlääkäri tuli, se halusi rauhoittaa Seban. Heti kun rauhoittava oli vaikuttanut, eikun raspausvehkeet päähän ja suu auki. Itseäni jostain syystä jännitti rauhoittaminen, koska Sebaa ei ennen ole rauhoitettu.

Sebalta löytyi taas kasapäin piikkejä suusta ja enemmän vasemmalta puolelta. Eläinlääkärikin ihmetteli piikkien määrää, kun lyhyessä ajassa tullut noin paljon. Sanoi kuitenkin ettei mitään purentavirheitä yms ole. Seballa kuitenkin eläinlääkärin mukaan on todella ahdas suu ja ei ihmettele yhtään, jos Seba on reagoinut piikkeihin. Jotta piikit saatiin hyvin pois, jouduin minäkin aikapaljon auttamaan. Pidin kielestä kiinni ja vedin "suunavaajan" sivusta, jotta saatiin enemmän tilaa sinne posken ja hampaiden väliin, kun juuri se kohta siellä suussa ahdasta oli. Vertakin tuli aika hurjasti, koska raspi väkisinkin osui välillä poskeen ja ikeniin. Rauhoitettunakin Seba yritti kävellä karkuun! Neiti oli kuitenkin niin nuutunut, että eipä siitä paljoa haittaa ollut.

Onneksi siellä suussa oli jotain, ettei turhaan epäilty suussa olevan vikaa. Ohjeeksi saatiinkin että Seban raspausväli on maksimissaan puoli vuotta. Jos kuitenkin pään kääntely jatkuu muutamien päivien päästä, eläinlääkäri epäili, että niskassa voi olla jumi, jolloin tarvitaankin sitten hieroja tai fysioterapeutti.

Yskintääkin pohdittiin ja tulokseksi tuli, että kokeillaan kuivaheinän vaihto säilöheinään, koska tallimme kuivaheinä on tosissaan kuivaa ja joskus aikaisemminkin Seba kuivaheinästä rupesi yskimään. Vähän aikaa kuivaheinää kasteltiin, mutta nyt en ole kasteltuja heiniä ainakaan viikkoon nähnyt, jossa saattaakin piiletä se yskän syy (jota itse en tänään havainnut ollenkaan).

Vielä hieno kommentti eläinlääkärille Sebasta, jonka eräs tallilaisemme sanoi: " Montako rauhottavaa piti antaa?" ell:" yks piikki vaan" Tallilainen:" mää aattelin ettei tuo hevonen tainnu koskaan :D " Ja tuo oli siis humoristinen kommentti!

Huomenna sitten kevyesti kokeilemaan,miten neiti toimii.. Suu voi olla vielä arka joten varovasti täytyy ottaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti