maanantai 10. lokakuuta 2011

Ensimmäinen valmennus loman jälkeen..

Taas pitäisi ruveta miettimaan Seban klippausta..

Eilen tosiaan oli valmennus. Seba on ollut niin hyvä ja jalka ei ole ollenkaan oireillut niin otettiin ihan pikkuisia jumppahyppyjä. Tehtävänä oli ensin puomi-pysty-puomi-pysty-puomi-pysty linja. Esteet olivat vain jotain 60cm korkeita. Ensin Seba ei oikein älynnyt, että nyt hypätään. Mutta sitten kun älysi, niin loppuikin maneesista tila kesken. Tai siltä se tuntui. Seinät tulivat ihan liian äkkiä vastaan. Neidillä oli melkoinen vauhti päällä ja siihen lisäksi vielä kivaa pukittelua.. Huhhuh.

Neiti on viimeksi ollut tuollainen ehkä vuosi sitten. Olin aivan hämilläni että mitä ihmettä. Valmentaja kylä sanoi valmennuksen jälkeen, että odotti vielä pahempaa. Tietää sentään Seban siitä asti, kun se minulle on tullut.puomi-pysty linjakin mentiin niin vauhdilla ja keikuin vain kyydissä. Se kyllä käskykin oli, että hevonen hoitaa homman ja minä vain "matkustelen" mukana. Heti kun yritin pidättää niin perse lensi ilmaan. Käännöksetkin tulivat niin äkkiä ja tiukiksi, jolloin myös se persuus nousi. Kerran jopa pukin aikana Seba potkaisi vahingossa maneesin seinää. Oli kyllä melkoista poukkoilua..

Toisena tehtävänä oli pysty-pysty suhteutettu, joidenka väliin piti aina vaihdellen jompaankumpaan suuntaan tehdä voltti. Siitähän se riemu ratkesi, kun ei saanutkaan täysiä kaahottaa seuraavalle esteelle ja äkkiä piti kääntyä. Tässä tilanteessa se seinä tuli vastaan pukin aikana ja seinästä kuului Pam. Onneksi seinään eikä hevoseen jäänyt mitään vammaa tai ruhjetta :D

Ohjeeksi valmennuksen jälkeen sain, että Seballa pitää paljon jumppailla perusjuttuja. mm. avoja,sulkuja,taivutuksia,väistöjä ja vieläpä kuolaimella. Tänäänpä sitä sitten kuolaimen kanssa toteuteltiin näitä asioita. Ympyrällä väistätettiin peppua ulos ja sisäänpäin, samaa tehtiin ravissa. Mentiin myös avoja ja sulkuja ja väistöjä sekä laukassa ympyrän pienentämistä ja väistätin Sebaa myös ympyrältä ulospäin. Ensin oli kuolaimen kanssa ratsastus taas ihan tyhjän päälle. Suurimmaksi osaksi neiti ei antanut taas ottaa tuntumaa ollenkaan, vaikka oli lyhyetkin ohjat ja kevyt käsi. Onneksi pätkittäin se tuntuma löytyi ja neiti taas hoksasi, ettei se kuolain syö :D Ravi oli kyllä muuten ajoittain letkeän rentoa ja sain kuolaimella todella hyvin muuten neidin kuuntelemaan ja  taipumaan. Laukassa Seba rentoutui ja myötäsi yllättävänkin nopeasti ja loppuravitkin saatiin rennoksi ja neiti haki eteen alas.. Yllättävän rennosti neiti kuolaimella meni, vaikka yleensä se on aivan katastrofi, kun kuolaimella menee. Silloin varsinkaan niitä jarruja ei aina ole ja rentous on ties missä..

Anteeksi muuten vähäiset kuvat ja videot. En ole oikein ketään saanut kuvailemaan tallille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti