torstai 6. lokakuuta 2011

tekemisen puute = varusteiden pesu

Tänään mentiin Neidin kanssa aika kevyesti ilman satulaa. Eipä ollut taas yllätys,että laukan jälkeen ravi oli hetken ihan holtitonta. Mikä siinä laukassa niin kiehtoo :D Aina kun menen ilman satulaa, olen siinä toivossa että peppu ei olisi ihan tohjona ratsastuksen jälkeen, mutta ei.. Kiitetään siitä Seban kapeaa selkää..Ratsastuksen jälkeen mietin ankarasti, mitähän seuraavaksi tekisin ja päätin pestä suitset,satulan, panssarin ja satulavyön. Onpahan nyt puhdasta kun kisoissa ei olekkaan käyty ,niin ei ole tullut varusteita pestyä.

Prestige versailles. (ainut satula mikä koko satula-autosta Seballe sopi)

Eilen en kertakaikkiaan meinannut keksiä, mitä tekisin Seban kanssa, joten rupesin itsekseni maneesissa tekemään kn specialin kouluohjelmaa. No eipä tuo hevonen todellakaan ole kouluhevonen, kun ei sen hermot kestä kävellä edes pientä pätkää. Sellaista kipitystä oli koko meno. Laukannostot ravistakin lähti kuin tykin suusta, joten loppujen lopuksi reenimme oli laukannnostot. Tosin laukka- seis- laukka tyylillä. Neiti taas sai idean, miten voi hieman tukeutua siihen ohjaan ja voi mennä hieman korkeammassa muodossa, eikä aina tarvitse pitkillä ohjilla mennä siellä alhaalla. Kyllä se hieman kädelle painoikin, mutta hiljaa hyvä tulee, kun neiti oppii, miten kuuluu mennä hieman korkeammassa muodossa. Oli siellä kyllä ravissa sellainen perämoottorikin että huhhuh. Nyt jos joskus tuntui siltä, että neiti ravaisi ylämäkeen ja polkee alleen.

Tiistaina tosiaan pidin Jempulle sen valmennuksen. Mentiin ravipuomeja ympyrällä, askeleen sisäisiä temponvaihteluja ja laukkapuomeja, joilla haettiin vähän laukan säätelyä. Jos kiinnostaa tietää enemmän niin lukekaa siitä lisää Jempun blogista http://jemppujaseba.blogspot.com/

Sunnuntaina ehkäpä luvassa pientä tekniikkahyppyreeniä.Hanne tulee meitä pitkästä aikaa valmentamaan. Voikin olla Seballa kivaa noin 2 kk hyppytauon jälkeen. Toivottavasti saan kuvaajan paikalle.

Kävin myös pollenpotku hevostarvikeliikkeessä eilen katsomassa uusia ratsastuskenkiä ja saappaanvarsia. Minulle tilattiin ruskeat kovaa nahkaa olevat gaiterssit sekä samanlaiset jodpurit, mitkä minulla nyt onkin. eli ruskeat nauhalliset ja nahkaiset. gaiterssit ovat myös ruskeat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti