lauantai 13. toukokuuta 2017

Kohta hypätään!

Tässä kuussa olisi lupa aloittaa hyppääminen, mutta suosiolla otan vielä kuukauden varoajan, ettei lähdetä hätiköimään. (ettei nyt vaan sattuis mitään). Jos kaikki menee ok. kokeillaan varmaan loppuvuodesta jotkut seuratason hallikisat. Mutta nyt koputan puuta x100...

Mulla oli jo aikoja sitten ajatus, että sitten kun ollaan täydessä treenissä ja kuitenkin ennen kuin aloitetaan hyppäämiset, pidän Seballa miniloman, jolloin vain kävellään. Loma kesti 4 päivää. Yksi vapaapäivä, kaksi kävelypäivää ja yksi maastakäsittelypäivä, jolloin tehtiin peruutuksia, pysähdyksiä ja takaosan väistättämistä minusta poispäin.Seban liike on viimeviikkoina ollut ajoittain ihan mahtavaa ja valmentajalta saatiinkin kehuja, kuinka on nyt tullut lihaksia oikeisiin paikkoihin ja viime valmennuksessa torstaina ravi näytti kuulema parhaalta mitä hän on ikinä Sebalta nähnyt. Tämä Seban loma teki oikeasti terää molemmille, mutta varsinkin Seballe.

Ponin perjantai jumppa ennen seuraavan päivän ratsutusta.
Otin nyt myös toisen oljenkorren käyttöön, jos näin voi sanoa. Seballa käy nyt viikoittain ratsastamassa meidän estevalmentaja. Ja ai että mitä muutosta ollaan sitäkin kautta saatu treeniin. Ehdottomasti jatketaan näin vielä hetki ja sitten vähennetään ratsutus kahteen kertaan kuukaudessa.
Tässä välissä otettiin taas hieroja. Hieroja katsoi liikkeen myös maneesissa suoralla, sekä ympyrällä. Symmetriseksi todettiin, mutta takapään jäykkyyttä havaittavissa ja löytyihän Sebalta jumia, joka asiaan sitten antoi selityksen. Tämä oli kuitenkin ihan normaalia kireyttä, eikä onneksi mitään akuuttia ja hieroja sai paikat hyvin auki. 

Seba on kyllä mallioppilas hieronnassa. ottaa siitä hyödyn irti ja nauttii, Mutta ilmoittaa myös jos ei tunnu kivalta.

"joo just siitä voit rapsutella"
Yritän tässä piakkoin saada teille jotain videota. Olen vain ollut nyt pari viikkoa aamutalleissa ja jo aikaiseen Seban liikuttanut niin yksinään on saanut touhuta.

Pääsin muuten tällä viikolla kaksi kertaa ajamaan tallimme ravihevosta. Ihan huippua näin pitkän ajan jälkeen! Ensin jopa vähän jännitti, kun ei tiennyt miten kyseinen tamma toimii, mutta oli juurikin niin hyvin opetettu kuin ajattelinkin. Ensi viikolla uudestaan! Todella mukavaa vaihtelua! Ja jos joku ei vielä tiedä, niin nuorempana olin ravinuorissa ja ajoin poniravikortin. Jopa kaksi lähtöä tuli ajettua. Toki tässä vuosien varrella olen satunnaisesti ajellut eri hevosia, mutta lähinnä harraste ajokkeja.r. Ajoksen Hupsu ja minä. Muistaakseni ensimmäinen startti

Maanantain ajoreissulla loppuhölkkäsin tallin ympäri ja talikaveri kerkesi napata kuvan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti