maanantai 8. elokuuta 2016

Paluu kunnon treeniin - kouluvalmennus

Viime perjantaina oli minulla ja Seballa leikkauksen jälkeen ensimmäinen kouluvalmennus.

Ensin käytiin läpi suullisesti, mitä ollaan tehty ja mikä tuntuu nyt hankalalta. Ensimmäisenä sanoin, että vino ja kiemurahan se on ollut leikkauksen jälkeen. Työntää takaosaa vasemmalle tai vastaavasti oikeaa lapaa ulos. Helppohan siitä olikin sitten lähteä ihan perusasiasta, eli lähdettiin työstämään suoraa hevosta.

Seballe tämä osottautui hankalaksi, kuten osasin arvatakkin. Välillä se suorastaan tanssi takaosallaan sambaa, kun ei tiennyt, mihinkä se persus pitää tunkea.

Aloitettiin tunti ihan ravailemalla löysin ohjin ja verrytellen Sebaa. Tämän jälkeen suoralla hevosella asetus sisälle. Tämäkin oli meille hankalaa, vaikka normaalisti ei ole mikään ongelma (ai olenko päästänyt hevoseni helpolla ja tyytynyt vinouteen? -Kyllä )

Asetuksen jälkeen lähdettiin tekemään avoa käynnissä. minun piti varsinkin vasemmassa kierroksessa olla todella tarkka, että Seban menee suorana ja ulko-ohja on tuntumalla, jotta lapa pysyy aisoissa. Oikeastaan sain ratsastaa vain etuosaa kääntämällä ja varmistamalla vasemmalla jalalla, ettei se persaus lennä sieltä suoralta uralta tai ympyrän kaarelta omille teilleen.

Tätä suoruutta hinkattiin oikeastaan koko tunti, niin käynnissä, ravissa kuin laukassakin, vaikka se katsoisi mua yläkautta silmiin. No kyllähän se vertyessään ja kun oli rehellisesti suora, niin rentoutuikin pätkiä. Yhdellä valmennus kerralla, eikä viidellä ratsastuskerrallakaan varmasti vielä ole suora, joten töitä riittää.

Nyt perjantaina mennään uudestaan valmennukseen ja tällä kertaa yksityistunnille. Jatketaan samasta asiasta ja katsotaan mitä muuta tulee kuvioihin mukaan. Nyt on muuten löytynyt hyvä valmentaja! Pakko kehua.

Alle pieni kooste valmennuksesta. Siitä huomaa hyvin, kuinka Seba välillä protestoi sitä,  kun on hankalaa mennä suorana.




Tänään oli Seballa rokotus, joten muutama päivä tässä otetaan ihan kevyesti. Tänään olikin vähän erilainen päivä, nimittäin treenattiin siedätystä maastakäsin.

Pian tulee uusi postaus videon kera, jossa näette, mitä kaikkea kauheuksia hevoselleni keksin.

Alla ensimakuna tulevaan.
Seba poseeraa uuden takkinsa kanssa ;)

4 kommenttia:

  1. Kuka mahtaa olla tämä uusi valmentaja? Onko joku nimekäskin? :)
    Alatteko useastikkin käymään sen tunneilla?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. no sanotaanko, että keski-suomessa tiedetään :) "Ninnu" Granroth

      Poista
  2. Mullakin alkaa tänään Hienoa että alatte pääsemään treeni makuun hiljalleen. :) Mullakin alkaa tänään treenit, vaikka voin kyllä vielä tän kuukausi ottaa suurinpiirtein rennosti.

    VastaaPoista