tiistai 7. kesäkuuta 2016

Lainaratsulla hyppäämistä

Jälleen hyppäämistä jatketaan minkäs muunkaan, kuin maamme suomenhevosen kanssa.

Kyseessä on siis meidän tallilla asusteleva suomenhevosruuna, jolla sain kunjan hypätä. Vai olisiko se etuoikeus jo näin pitkän hyppytauon jälkeen.

Leevillä olen aiemmin ratsastanut jo muutaman kerran, joten jokseenkin tuttu kaveri oli kyseessä. Kylläpä vain hevonen muuttui heti esteet nähdessään ryhdikkäämmäksi ja oli heti meno päällä. Käytössä oli yleissatula ja 10 vuoden aikana taitaa ne kerrat, kun olen yleissatulalla mennyt, olla kahden käden sormilla laskettavissa. Onhan se joka satulassa erilainen istua. Siihen päälle vielä uusi hevonen hypättävänä, no... Videon lopussa hidastuksessa näette, miten mulle herkästi kävi.


ä

Olihan sitä itsekkin vähän osaltaan hukassa hyppäämisen kanssa, mutta olen tyytyväinen, että isompia virheitä ei tullut ja mikäs sen opettavaisempaa, kuin hypätä muillakin hevosilla, kuin Seballa.

Leevi oli oikein positiivisen oloinen hyppääjä. Hyppäsi oikeastaan paremmin, kun antoi vähän tilaa ja nätisti se haki paikat itse. Kyseessä on kuitenkin vielä suhteellisen nuori suomenhevonen, joten oikeastaan en voi kuin kehua heppaa.

Seban kanssa extempore maneesissa kokeiltiin pressun yli kävelyä.. Taas oli ennakko odotukset aivan jossain pilvissä, mutta kuinkas kävikään..
Ensi viikolla pääseekin Seba hierontaan. Jumejahan löytyy ihan varmasti, kun ollaan treeniin palattu ja niitä näkee jo omin silmin. Hitaasti ollaan edetty, mutta tottakai oletettavissa olikin kolmen kuukauden seisomisen jälkeen, että niitä jumeja tulee olemaan..

Laittakaahan vielä kysymyksiä tulemaan! 
Kommentteja en ole vielä julkaissut. Julkaisen ne vasta ennen postauksen tekemistä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti