maanantai 29. helmikuuta 2016

Toivoa kotiinpaluusta..

Tänään kävin jo yhden jälkeen klinikalla. Seba oli joutunut vielä tippaan, kun oli hieman huonosti juonut. Heinääkin päivällä vain välillä söi muutamia suullisia, mutta aamulla oli ruoka maistunut ja porkkanoitakin oli jo saanut.


Siinä Seban eläinlääkärin kanssa asiasta juttelin ja sanoi, että hyvältä näyttä toipuminen, että keskiviikkona tai torstaina saa näillä näkymin hakea kotiin.

Nyt, mitä tiedän on, että kunhan Seba kotiutuu, on luvassa seuraavia toimenpiteitä.

- 1,5 vko päästä tikit pois
- 2kk karsinassa
- Vehnäleseen syöttämistä jatketaan, kun ei kauraa saa kuin kourallisen
- Karsinaan heinäverkko ja purukuivike
- Haavan putsaus 1-2x päivässä (tarvittaessa useammin jos esim purua tarttunut)
- Kipulääke jatkuu pitkään ja EHKÄ myös antibiootti jonkin aikaa
- Noin kolmen kuukauden päästä kontrolli klinikalla (ultraus yms.)
- Kahden kuukauden jälkeen saa kävelyttää ja / tai saa olla noin karsinan kokoisessa tarhassa.

Pitkää sairaslomaa siis on luvassa.

Onneksi vuokraajatkin ovat olleet tähän mennessä myönteisiä ja kiintyneitä kuitenkin Sebaan. Ei kumpikaan ole sanonut vuokrasopimusta irtisanovan.

Eihän tämä kenenkään aiheuttamaa ole, mutta hintaa lasketaan silti reippaasti.


Olen niin iloinen, kun tallikaveritkin käy Sebaa moikkaamassa ja yksi onkin klinikalla nyt työharjoittelussa ja oli Seban harjan ja hännän selvittänyt aineen kanssa ja harjaillut ja rapsutellut. Ihanaa omistaa näin ihania tallikavereita!

2 kommenttia:

  1. En sano pahalla mutta siis epäuskosta kysyn että otatko vuokraajilta vuokraa _ratsastuksesta_ karsinalevossa olevasta hevosesta? Itselleni jos noin kävisi, voisin ja varmaan maksaisinkin muille jos vuokraajat edelleen viitsisivät käydä heppaa viihdyttämässä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä ei ole kenenkään aiheuttama, enkä minäkään pääse ratsatsamaan, mutta siis annoin vaihtoehdon myös, että purkaa sopimuksen, kun odotettavissa pitkä aika, ettei Seballa pääse ratsastamaan.. ja siis no.. Olen miettinyt myös, että ei mitään maksaisi.. Tänään vasta sain tietää, että näinkin pitkä karsinalepo luvassa

      Poista