perjantai 9. lokakuuta 2015

Takaisin treeniin

Aikaisemmassa postauksessa kerroin Seban ontumisesta ja useamman kanssa asiaa kun tutkittiin. Sebalta paljastui selästä lihasjumeja - kävelytystä, huilailua ja lämpölinimenttiä. Hyvin tuo kotikonsteinkin parantui. Eilen kävin liinan kanssa kokeilemassa, miten liikkuu ja oli kuin uusi hevonen. Ravi oli temmokasta ja like lähti hyvin takaa, vaikkei mitään apuohjia ollutkaan. Liikkui höyhenen kevyesti eteenpäin omalla moottorilla.



Pitihän se neiti sitten päästää vähän iloittelemaan, kun joutunut rassukka vain kävelemään. Päästin Seban irti ja samantien nousi ryhti ja KABUUM se lähti ja näytti niin onnelliselta, kun poukkoili pitkin maneesia. Laitoin kuitenkin liikutuksen jälkeen vielä lämpölinimenttiä selkään ja takin niskaan, kun ensimmäistä kertaa liikkui enemmän.

Poikaystäväni tosiaan käytti minua tallilla ja olikin yllätyksekseni ottanut videota, joten laitetaan sekin nyt tänne alle. Videon loppupuolella on hauska pätkä, kun Seba käy "ohi mennen" moikkaamassa kameraa. "Täs mä oon, moro mä meen taas".



Nyt sitten aloitellaan treenit kuitenkin ihan "alusta" eli kevyesti eteenpäin ja tarkkaillaan selkää.


4 kommenttia:

  1. Kannattaa varmaan hommata sopiva satula niin ei pääse kipeytymään uudestaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miten ensimmäisenä kärkkäänä ajattelit, ettei satula sovi?

      Poista
  2. Onko ihan fiksua loman jälkeen päästää hevonen irti riekkumaan, varsinkin jos selässä ollut kipuja...kyllä se energiaansa juoksee mutta ei varmasti tee hyvää lihaksille revitellä seisomisen jälkeen. Minusta tuo ei ole kevyttä ja varovaista liikuntaan palauttamista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei tuo näyttänyt itseensä siitä ottavan. Eikä Seba tosiaan kauaa juossut irti. Yhteensä oltiin maneesissa varmaan 20 min. Johon sisältyi alku ja loppu käynnit. Samanlailla se hevonen voi siellä tarhassa riekkua :)

      Poista