lauantai 20. joulukuuta 2014

Blogitallin haaste - Tallirutiini


Oli sen verran mielenkiintoinen aihe, että kokeillaas nyt, mitä saan aikaiseksi!
Jos kiinnostuit tekemään tämän niin TÄSTÄ pääset sen tekemään facebookin kautta!

Seban kanssahan asustetaan täysihoitotallilla ja ruokiakaan ei tarvitsisi tehdä, mutta silti, minulla on tapana tehdä ne itse. Yleensä siis ensimmäisenä hyökkään laittamaan ruuat, ellen tule iltamyöhään ja ole viimeinen, joka tallista poistuu, teen vasta ratsastuksen jälkeen ja annan iltaruuan itse.

Aamu: 1,5l kauraa
Ilta: 1,5l kauraa, kivennäinen, msm (kostutan ruuan)

Ruokien teon jälkeen vaihdan ratsastusvarusteet itselleni, otan meidän kauniin pinkin timanteilla nimikoidun (Seba) harjalaatikon kaapista ja nakkaan karsinan eteen. Jos hevonen ei ole sisällä, tämän jälkeen noudan neidin ulkoa! (tämän aikana olen saattanut jäädä jo monta kertaa suustani kiinni jonkun tallilaisen kanssa)

Seuraavana loimet pois, jos niitä on. Ulkoloimi tarvittaessa kuivumaan ja harjausprosessi käyntiin. Yleensä en käytä kuin kahta harjaa ja näin klipattuna ja loimitettuna jopa yksi riittää + tietysti tukan kampaaminen. Viimeiseksi jätän kaviot ja mahdolliset hokkien kiristykset. Kesällä sitä joutuu harjailemaan monellakin harjalla, kun joku on niin innokas piehtaroimaan...heh heh ..

Vielä ennen suojien laittoa, harjaan suojat ja jalat uudestaan. Sitten Satula, jalusimien säätö, jos tarvetta, esteille martingaali ja viimeisenä suitset. Pään harjaan juuri ennen suitsien laittoa.

Talvella alku- ja loppukäyntien ajaksi loimi niskaan. Maastoon fleece ratsastusloimi.

Kesällä en juurikaan maastakäsin alkuun kävele, mutta talvella tämä on rutiini, niinkuin myös loppukäynneissä. Samalla keräilen talikolla lannat pois kottikärryihin, jos ollaan menty maneesissa. Kentällä mennessä hoidan ne vasta, kun olen saanut Seban sisälle ja varusteet pois, koska kentältä ne viedään suoraan lantalaan. Horisenkohan nyt liikaa? no.. Jatketaan..

Hevonen kun on sisällä, ensimmäisenä suitset pois, pään harjaus ja riimut päähän, tämän jälkeen satula pois. Satulan vien aina samantien omalle paikalleen. Tarvittaessa talvella loimi kuivattamaan ja lämmittämään hetkeksi. Viimeisenä otan suojat ja joko harjaan ne tai huuhtelen vedellä. 

Jos Seba ei ole hionnut. Harjaan vielä varusteiden oton jälkeen kertaallen läpi. Hikisenä otan alkuun vielä piikkisualla "karvat suoriksi". Sisälle jäädessä talliloimi niskaan (talvella) ja riimut pois, ovi kiinni ja neiti jää mupeltamaan heiniä. Alkuillasta jos jää sisälle, otan jo valmiiksi laitetuista iltaheinistä osan karsinan ulkopuolelle, jotka sitten annetaan iltaruuan yhteydessä. Ulosviedessä tietysti tarvittavat loimet ylle ja ulos. Viimeisenä rutiinina, lakaisen karsinan edustan siistiksi, Vaihdan ratsastusvarusteet pois, kirjoitan päivän ratsastukset vihkoon ja poistun!

Postauksen kirjoittaja kiittää, kuittaa ja nauttii kiireettömästä lauantaista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti