maanantai 21. huhtikuuta 2014

Kouluvalmennus + video 21.4

Eilinen kouluvalmennus olikin erittäin hyvä meille. Saatiin taas ohjeita jatkoa varten ja yllättävästi myös kehuja, että oikeaan suuntaan ollaan menossa!

-"tuo remonttiturparemmi ja kuolainvalinta (bridong nivel) on hyvä"
-"liikkuu paremmin, mitä viime näkemän"

Itse valmennukseen. Aloitettiin käynnisssä uraa pitkin väistöillä, jonka jälkeen mentiin siksak - väistöä uralta pois ja takaisin, tarkoituksena saada hevonen reagoimaan nopeasti ja terävästi pohkeeseen.

Tämän jälkeen jumpattiin ravissa, samanlailla, ensin uraa pitkin väistöä, jonka jälkeen siksak - väistöjä, joista aika nopeasti siirryttiinkin ravi avoihin ja sulkuihin. Laukkatyöskentelynä tehtiin ympyrällä lisäämistä ja kokoamista, joka onnistuikin meiltä yllättävän hyvin! Samoin raviavot. Tämän jälkeen tulikin meille uusi juttu, jota ei olla treenattu, kuin ehkä pari kertaa loivalla kiemuralla, eli VASTALAUKKA! Meille helpompi käsite kun on tuo ristilaukka ;) hehheh... Ai että mikä soppa saatiin aluksi aikaan, kun neiti vaihteli heti kahden tai kolmen laukan jälkeen takaisin myötälaukkaan. Mutta sitten kun Seba hoksasi (tai no minä hoksasin rytmittää apujani niin, että Seba tajusi pitää vastalaukan), Saatiin varsinkin toiseen suuntaan kivaa vastalaukka pätkää ja tätähän meidän pitääkin sitten jatkossa treenata, niin saadaan Sebasta suorempi ja onhan tuo hyvää jumppaakin!

Eilen oli todella kuuma päivä ja kyllä muuten hevonenkin hikosi ihan vaahtoon ja mulla tietysti liimautui vaatteet ihoon kiinni. heh..

Siinä lyhyesti ja ytimekkäästi valmennus ja pakko kyllä mennä uudestaan, heti kun sunnuntain kisat ovat ohi! Mennään siis seurakisoihin hakemaan pari rataa alle. Luokkina 70cm ja 80cm.

Tänään sitten oli ihan palauttelupäivä, kun eilen oltiin "vaahtoisia" ;) Jani kävi samalla tallin läheisyydessä lenkillä ja sattui sopivasti paikalle, vielä kun ratsastin, niin saatiin teille taas videota kuvattua!

Tarkoitus oli ihan vain humputella ja saada jalat liikkeelle, mielummin vähän pitkänä venyttäen, kuin kasassa ja paketissa. Nyt sitten alla olevaan videoon!



Meidän Devi 10vko pääsi tänään leikkimään meidän tuttujen 13 viikkoisen berninpaimenkoira uroksen kanssa. Hauskat painit oli! Tosin multa meni puolet ohi, kun yritin rassata autoasentajana meidän autoa, joka ei halua välillä lähteä käyntiin :D
Huomenna sitten estetreeneihin ja niistäkin varmasti postaus tulee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti