sunnuntai 6. huhtikuuta 2014

ja sitten ollaan uutisissa...

Asiahan koskee meidän koiranpentua, amerikanstaffordshirenterrieri urosta Deviä. On tullut anonyymeiltä sellaista kommenttia, että ole osannut taas kun nauraa, mutta selvitetäänpä asiaa vähän näille tietämättömille anonyymeille.

"kouluta se sitten hyvin ettei kohta löydy uutisista juttua"
"tuo on kyllä paljon vaikeampi kuin se teidän terrieri"

Muunmuassa tuontyyppisiä kommentteja tulee ja jos ihmettelette, miksi niitä ei näy, en niitä ole julkaissut. Jokainen koira voi olla vaarallinen väärissä käsissä ja kouluttamattomana.




Amstaffi on ihmisrakas koira ja sitä jopa suositellaan lapsiperheille. Tässä on se poikkeus, että amstaffi ei VÄLTTÄMÄTTÄ tule toimeen muiden koirien kanssa, mutta se ei koske ihmisiä. Meidän terrieri narttukaan, ei pidä kaikista koirista, ja tämä on ihan normaalia käytöstä koirilta. Ette tekään jokaisesta ihmisestä tykkää.

Amstaffi on toiminnan koira. Se haluaa osallistua kaikkeen, mihin isäntänsäkkin, kaiken mitä se tekee, se tekee sata lasissa, niin treenaamisen kuin pusujenkin antamisen.

Amstaffi ilmaisee napakasti vieraat, mutta ottaa ne ilolla vastaan ja jää sitten tarkkailemaan tilannetta.

Vaikka amstaffien historiassa on ollut taistelua, se ei tarkoita, että ne olisivat edelleen sellaisia. Niistä on jalostettu nyt perhekoiria.

Ja en jatkossakaan julkaise tuontyyppisiä kommentteja. Enkä jaksa tätäkään asiaa käsitellä uudestaan, joten jos kiinnostaa, niin amstaffeista löytyy netistä tietoa.

Myös jokainen amstaffi, jonka olen nähnyt, on ollut sosiaalinen rapsutuksia kerjäävä ja pusuja antava, niinkuin muutkin koirat.

Käytiin tänään Seban kanssa seikkailemassa vähän erilaisissa "maastoissa"

5 kommenttia:

  1. Ihan asiasta poikkean.. Saatko jotenkin noita mainoksia ylhäältä pois? Harvassa blogissa niitä on ja häiritsee kyllä puhelimella lukua kun esim tässä sinun blogissa aina yläreunassa mainoksia

    VastaaPoista
  2. ei mulla blogin ylälaidassa mainoksia pitäis olla. Mutta joo tarkotuskin poistaa ne :) jäänyt vaan vähän

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla näkyy tässä sun blogissa ja esim kaktun blogissa mainoksia tuolla ylhäällä mutta monissa muissa ei. Nyt en keksi muita missä näkyy. Puhelimella selaa lähes aina. Nuo on vain tosi häiritseviä kun usein pilaavat bannerin. Sun banneri kiva mutta ei oikein mukava kun mainostetaan isolla jotain todella outoja tuotteita :D mainos melkein puolet bannerin koosta :( google♡

      Poista
  3. Jokainen koira on vaarallinen väärissä käsissä, ja kaikkiin koiriinhan on tavallaan sisäänrakennettuna se mihin ne on tarkoitettu (suojelu, metsästys ym) . Nämä suojelualttiit rodut ovat ehkä väärissä käsissä vielä jotenkin vaarallisempia kuin perus fifit koska niiltä se tarve tapella ja pitää puolia tulee perimästä, toisin kuin vaikka villakoiralla. Moni unohtaa näitä "tappelukoiria" moittiessaan sen mihin suositut perhekoirat kultainennoutajanja lappis tai vaikka pikku terrierrit on aikanaan jalostettu, esim vesipelastukseen ja terrierrit myös pienriistan metsästykseen joten kyllä sieltäkin löytyy tarvittaessa. Vaikka staffit tai esim dogi argentino voi olla oikeissa käsissä ja osaavalla (ja erityisesti viitsivällä) omistajalla aivan ihastuttavia mussukoita, niin ensimmäisiksi koiriksi ne harvoin sopii ja kaikille ei sen jälkeenkään. Eihän kaikille myöskään sovi esim orit ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näinhän se on. Ja kun katselee esim koirien purematilastoja, niin sieltä löytyy ensimmäisinä nämä kultainennoutaja ja labradorinnoutaja, joka kertoo myös siitä, että koira kun koira puree. koira on alunperin ollut petoeläin.

      Poista