sunnuntai 16. helmikuuta 2014

Vastauksia kysymyksiin

Ketkä ovat valmentajiasi?

- Pitkään mua on valmentanut Hanne, sekä esteillä, että koulussa. Kerran olen käynyt Robert pettersonin valmennuksessa, mikä oli ihan huippu hyvä ja kerran Hackan Wahlmanin, mutta se ei ollut kyllä minulle sopiva valmentaja, koska tarvitsen jämäkän valmentajan. Varmasti menen vielä Robbyn valmennuksiin, kun töihin pääsen ja raha tilanne parempi. Kopin vuokraus ja lainauskin tietysti, että onnistuu.

Käytkö kuinka usein valmennuksissa?

-Käyn epäsäännöllisen epäsäänöllisesti. Riiippuen taas rahatilanteesta, koska näin työttömänä ei hirveästi ylimääräisiä ole. Joskus käyn parikin kertaa kuussa, joskus en koko kuukauteen. Tässä yksi syy, miksi odotan töitä!

Omat heikkoudet/vahvuudet sulla ratsasajana?

- Tämä on aina yhtä haastava kysymys, mutta sekä heikkoutena, että vahvuutena on napakkuus. Joillekkin hevosille ja tilanteestakin riippuen, sopii rauhallinen tyyli. Heikkoutena myös turhautuminen. (onneksi ei joka kerta)
Vahvuutena myös se, että olen melkoinen liimaperse, eli minua ei ihan hevillä keikauteta kyydistä alas, jonka seurauksena olenkin paljon nuoria ratsastanut. Myös heikkous on istunta, en malta siihen usein keskittyä.

Seban parhaat puolet ja huonot puolet?

- Seban parhaat puolet ovat ehdottomasti sen käsiteltävyys. Kiltti pusuturpa! Ratsastaessa taas huonot puolet sen lyhyet hermot, sekä se, että vertyy todella hitaasti, ennen kuin pääsee tosi toimiin. Hyvät puolet siinä, että kun se keskittyy, niin keskittyy 110% tekemäänsä. Eikä myöskään suutu ratsastajan pienistä virheistä, mutta sen kyllä huomaa sitten siitä, että homma ei toimi niinkuin pitäisi. Myös epätasaisuus ajoittain on huono puoli.




Mikä on parasta/pahinta oman hevosen omistamisessa?

- Parasta tietysti on se oma pieni kauraturpa siellä tallilla odottamassa, on jotain, mistä huolehtia mihin käyttää aikaa, jota rakastaa. Huono puoli, niinkuin varmasti jokaisella, on nämä yllätys kulut. Jos hevonen vaikka loukkaa itsensä.





Vuokraheppasi/aiemmat omat/hoitsut ?

- Näitä on tosiaankin ollut. En nyt ratsastuskoulun hevosia rupea luettelemaan, koska en edes kaikkia muista :D Mutta ensimmäinen jota itsenäisesti hoidin ja ratsastin ja ajoin, oli shetlanninponiruuna Ajoksen Hupsu. Olin silloin ravinuorissa ja tämän ponin kanssa meni parikin päivää viikossa, parin vuoden ajan. Seuraavana tuli ratsastuskoulun opettajan vanhempi suomenhevos tamma, jonka jälkeen mukaan astui vielä lämminveriruuna Xephiros.



Ensimmäinen virallinen vuokrahevonen oli lämminveritamma Aloha, jonka myötä kävin myös toisella tallilla ensimmäisiä kertoja yksin. Siellä tallilla ratsastin sitten myös kahta muuta hevosta. Caballos claraa, joka oli valkoinen unelma, oikea prinsessa hevonen. Sekä Cordialiaa, lämminveriruunaa.

Toinen vuokrahevoseni oli Prinz tai oikeastaan se oli poni ja sen kanssa menin ensimmäiset valmennukset ja tunnit vuokrahevosten maailmassa. Prinz oli risteytysponi, oikein herttainen, vasta 4v, mutta sitäkin rehdimpi ja fiksumpi kaveri.

ihania nää vanhat videot. !huomaa!, molemmat joskus 2007 tehtyjä
Tämän jälkeen löysin vuokrahevoseni kuohulta. 155cm korkea tilastoruuna Sunshine. Vuokrasin Sania sen jonkun 2 vuotta. Sillä valmentauduin ja kävin kisoissa, sekä koulu, että este. Ne oli ensimmäiset kisat vuokrahevosen kanssa ja kuten arvata saattaa, kisaamiseen jäi koukkuun.

Sunshine




Lusty ray

Menin kyseisellä tallilla paljon myös muilla hevosilla ja ajoinkin niillä, muutama mainitakseni oli valkoinen lämminveriruuna lusty ray, tilastoruuna Orfeus II, kylmäveritamma brekkoms rosa ja isoakin isompi FWB ruuna riverfield apache. Tällä tallilla tuli myös kivasti tallityöt tutuksi ja vastuuta sai paljon! Se oli kyllä mahtavaa aikaa.Myös Lusty rayllä kävin tunneilla muutamasti ja yhdet kisatkin. Orfeuksella menin suoraan kisoihin ilman valmennuksia, koska e oli kiltti osaava vanha herrasmies ruuna.
Orfeus II

Tämän jälkeen sitten tulikin Seba. Ja tämän jälkeen olen ratsastanut myös nykyisellä tallilla hevosilla, muunmuassa isolla esteruunalla nimelta Kindzal, sekä kaverini lämminveriruunalla Ajax, jolla ratsastin myös tuon Aloha tamman aikojen jälkeen. Taukoa tuli Ajaxin kanssa pitkään, kunnes se tuli meidän tallille. Ajaxin omistaja muuttikin sitten pois, eikä Ajaxille heti löytynyt tallipaikkaa, joten jäi mulle noin 3 kuukaudeksi hoitoon Seban lisäksi. Olikin ihanaa vaihtelua hoitaa kahta hevosta ja ratsastaa aivan eri "valtakunnan" hevosilla.

Tuli myös työharjoittelupaikassa Pollenpotkussa ratsastettua paljon hevosia ja kävin yksi kesä myös ratsastamassa kaverini villihköä lamminveritammaa Xyleneä, kun oli pystyyn hyppivää tyyppiä.

Onks sulla jotain haaveita mitä haluaisit Seban kanssa toteuttaa?

- Tähän on vastattava, että ei oikeastaan ja tähän vastauksen saakin sitten alemista kysymyksistä..

ootko ajatellu koskaan kokeilla maastoesteitä?
Kindzal

- Maastoesteitä haluaisin Seballa kokeilla ihan harraste mielellä. Tässä nyt onkin työn alla ollut saada Sebaa maastovarmemmaksi ja siinä ollaan päästy harppaus eteenpäin.

entä startata kenttiksissä?

Tätä komppaan yllä olevaan. Kokeilla haluaisin maastoesteitä ja jos onnistaa, niin mikä ettei jtn harraste kenttiksiä, mutta kuitenkaan se ei ole tavoitteena, vaan enemmänkin tuo esteratsastuksen puoli. Kouluratsastukseen sitten ehkä kun Seba on sen 20 ja sillä kestää hermot. heh..

7 kommenttia:

  1. Harrastekenttiksissä on myös koulua kuten kaikissa kenttäkisoissa. Viitaten tuohon että koulua sitten kun Seba on kakskyt

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siihen se vähän komppaakin, että ei nuo kenttäkisat ole minään tavoitteena :)

      Poista
  2. Hmm muistanko väärin vai olitko jonkinlaisissa aikeissa ostaa tuon kindzalin? Mihis se sitten kaatui?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. en oo koskaan ollut ostamassa Kinzalia, vaikka hieno ruuna onkin :)

      Poista
    2. Eri ano mutta samaa luulin. Mikäs se ruuna oli jonka meinasit ostaa ja oli videoita ja kuvia sen ratsastamisesta? :)

      Poista
    3. Tämä ruuna, mitä harkitsin ostavani, tuli tallillemme mikkelistä kokeilua varten, samoin kyseisen hevosen omistaja kokeili Sebaa. Hevonen oli muuten kaikin puolin loistava, isompi, kokeneempi, helpompi, mutta vauriota oli toisen etujalan rintalihaksessa, jonka seurauksena käynnissä näkyi epäpuhtautta. Lihas oli saanut " terveen " paperit, että ei käyttöä haittaa yms, ja täytyy olla todella tasapuolista treenaamista. Kaatui oikeastaan siihen, kun äitini kanssa asiasta sitten keskustelin. En sen tarkemmin rupea kertomaan :)

      Poista
  3. uffe oli ihana <3<3 ihan lemppari heppa!

    VastaaPoista