perjantai 21. helmikuuta 2014

Seba hyppää + uusi tuttavuus alla (video x 2)

Seballe rakennettiin 16m suhteutettu linja, joista toinen pysty ja toinen okseri. Rakennettiin myös kahden laukan pysty sarja. Tunnetusti Seballe pystyt vaikeampia. Hyppäisi mielummin läheltä, eikä nouse tarpeeksi. Alkuun sen huomasikin, kun on hyppytaukoa ollut, niin Seballa oli kiire hypätä ja pudotuksia tuli. Loppuun saatiin Hyviä hyppyjä, parin komennuksen jälkeen, mutta silti vähän holtitonta. ÄKKIÄ enemmän hyppyjä alle, koska maaliskuussa kisoihin!



Oltiin varattu maneesi Hannen kanssa kahdeksi tunniksi, Idealla, minä hyppään ensin ja Hanne sitten suomenhevosellaan. Äkkiseltään olinkin Santtu suokin selässä, kun Hanne halusi, että hyppään sillä isompaa, kuin ristikkoa. 15v suomenhevosruuna Tähti - Santeri, osoittautuikin pomppu poniksi.

Kokeilin vain pikaisesti, miten käynti ja ravi toimii, onko jarrut ja kaasu ja eikun hyppäämään.
Santulla on hyppykokemusta vähemmän ja varsinkin nyt, hypätty tosi vähän, joten aloitettiin helpolla 16m suhteutetulla, joista ensin toinen oli ristikko. Sen jälkeen molemmat nousi pystyiksi ja noin 70cm?

mentiin myös jumppana kahden ristikon innaria. Oli ainakin hyvä treeni Santulle, kun pitkään aikaan ole hypännyt.

Oli ihan mahtava kokemus taas jälleen olla suomenhevosen ja muutenkin eri hevosen selässä. Sai taas itse oppia ja kokemusta ja tietoa, miten kyseisen hevosen kanssa neuvoa.( ja taas totesin, että Seba on vaikea, vaikka Santtukaan ei helppo ollut)



 Videossa näkyykin yksi kielto. ja videon kyseisessä kohdassa naurahdan. Ensin ollaan menty 70cm pystyjä ja mini ristikoille kieltää. Okei, Santulla ole innaria muutenkaan menty kummoisemmin, niin tottakai pienen ponin päässä liikkuu, kun laukassa tulee, että "#pitääkö mun hypätä nuo molemmat kerralla".

Kiitos Hanne uudesta tuttavuudesta ja treenien avusta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti