sunnuntai 4. elokuuta 2013

Kysymyksiä lukijoilta- Kysymyspostaus

Näin lupasin teille kysymyspostauksen tehdä ja tässä se tulee!


Mitkä tavoitteet sulla on Seban kanssa loppukaudelle?
-Loppukaudesta olisi mukava yrittää metriä, riippuen nyt miten pääsemme treenaamaan eli toisinsanoen miten aktiivisesti itse panostaudun siihen. Pääasiassa tavoitteena on vain puhtaita ratoja. Koulukisoihin en ehkä vielä lähde Seban epätasaisuuden vuoksi, mutta ei sitäkään koskaan tiedä, jos yhdet tuleekin käytyä.

Millä perusteella valitsit Seban?
-Tämä onkin aika "hauska" juttu ja olen sen joskus aikaisemmin kertonutkin. Sain Sebasta ilmoituksen sähköpostiini ja lähdimme kesälomareissulle turkuun. Ihastuin saman tien Seban luonteeseen. Sellainen mamman mussukka ja yritteliäs niissä asioissa, mitä helposti osaa, mutta vaikeampaa hakiessa onkin sitten rutkasti haastetta. Toinen asia ehkä oli ratkaisu nuoreen hevoseen se, että ennen Sebaa, ratsastelin paria nuorta hevosta ja jäi varmaan hieman korvien väliin, vaikka kokeneempi ns opetusmestari olisi ollut tietysti parempi vaihtoehto. En voi kuitenkaan kieltää, ettenkö Seban kanssa ole oppinut vaan päin vastoin ja paljon. Mitään kun ei saa ilmaiseksi.

Mitkä on sun lemppari varustemerkit ratsastajalle ja hevoselle?
- Mulla niitä ei oikeastaan ole. En ole niitä kalliiden varusteiden ostajia, suosin aika paljon horse comforttia, joten ehkä se. Toki ratsastushousut minulla nyt kaikki viimeisimmät ovat olleet pikeurin.

Mikä on ikävin ja paras "tapahtuma" Seban kanssa?
- Ikävin on se, kun oltiin porukalla maastossa, Seban vuokraaja Seballa ja minä kaverini hevosella. Seba rupesi hermoilemaan, peruutti ja ojan reuna petti, jonka seurauksena Seba lensi selälleen syvään lumiseen ojaan, eikä päässyt sieltä omin avuin pois. Silloin itkin ja huusin, mutta onneksi olin sen verran järjissäni, että osasin auttaa Sebaa kääntymään kyljelleen, jotta sai happea. Seba vedettiin ojasta liinoilla pois ja vatsasta roikkui nahan pala, johon tuli 5 tikkiä. Siinä vaiheessa mietin, että selviääkö Seba.-Paras tapahtuma on varmaan se, kun Seba sai ensimmäisen ruusukkeensa 60cm radasta ja se oli myös ensimmäinen puhdas rata, mutta jokainen hetki hevosen kanssa toisaalta on hieno .

Kuka on sun lempi valmentaja?
- Tällä hetkellä ulkopuolisista valmentajista, estepuolella olen eniten tykännyt Robert Pettersonista. Omaa kotivalmentajaa Hannea kyllä silti suosin. Tarpeeksi napakka minulle ja sitä kyllä tarvitsen, käskytystä.


Teidän heikkoudet ja vahvuuden ratsukkona? 

- Tämä on oikeastaan aika helppo. heikkoutena on molempien lyhyet hermot! Onneksi ne ovat tässä ajan mittaa kuitenkin jonkin verran kehittyneet, kun on oikeita nappuloita löytynyt. Vahvuus onkin hieman hankalampi, mutta ainakin se, että ollaan kuin paita ja peppu yhdessä, Eli juuri sopivan kokoisia toisillemme. Usein kuitenkin kokonaisuus ratkaisee tässä vahvuus asiassa :)

Miksi juuri ratsastus?
- Olen aina ollut eläinten ystävä, mutta ratsastus harrastus lähti siitä, että isäni oli töissä kesällä Killerin hevosurheilukeskuksessa, menin moikkaamaan ja jäinkin tuijottamaan ratsastustuntia. Yks kaks olinkin varannut itselleni alkeiskurssin.

Seban jälkeen lempiheppa? 
- Tämä on vaikea, koska pidän monista. tietysti etusijalle tulevat ne, joita olen ratsastellut, esimerkiksi työpaikallani olevia hevosia. Niistä voisin mainita poniruuna Riston. Myös vanhoilta ajoilta poniruuna Prinz, jota vuokrasin, on jäänyt mieleen.

Miksi juuri tuo talli missä Seba on? plussat ja miinukset.
- Talli on rauhallinen yksityistalli,vaikkakin sieltä molemmista talleista yhteensä 26 karsinapaikkaa löytyy. Tallissa on hevoselle erittäin hyvät puitteet. Heinä on laadukasta, ulkoilla saa koko päivän. Myös tallin omistajat ovat mielestäni huipputyyppejä ja oikeasti välittävät jokaisesta hevosesta, joka siellä asuu. Ollaan muuten varmaan tällä hetkellä tallin pitkäaikaisimmat asukkaat. Myös talliporukka on mahtavaa sosiaalista väkeä ja oikeastaan aina, on tallissa pysynyt hyvä ilmapiiri. Järjestämme välillä myös yhteisiä tapahtumia.
Mitään muuta miinusta en löydä, kuin että hieman huonot maastot.
LEIVISKÄN TALLI

Esikuvasi, miksi?
- Minulla ei ikinä ole ollut esikuvaa


Mitkä hevoset ovat Seban lisäksi olleet hankalimpia, joilla olet ratsastanut?
-No oikeastaan kaikki ovat olleet helpompia kuin Seba, mutta toki nämä nuoret raaemmat tapaukset,joita olen ratsastellut, ovat olleet joskus hankalia.Myös entisen vuokrahevoseni kanssa meni hetki, ennen kuin palasia alkoi loksahtaa kohdilleen.

Aiotko pitää Seban itselläsi sen "loppuelämän" vai aiotko ostaa jossain vaiheessa uuden nuoremman kisahevosen, kun Seballa ikä tulee vastaan?
- Tottakai jos on mahdollisuus, Seba on minulla lopun ikäänsä. Kuitenkin haaveena olisi ostaa kapasiteetikkaampi hevonen, tiedä sitten, tuleeko se olemaan nuori, mutta voisin kuvitella, koska aina ihastun näihin nuoriin ja osaamattomiin tapauksiin.

Kivoin talli missä olette majaillut? Miksi?
-Kyllä täytyy sanoa, että tämä nykyinen talli. ja ylempäähän tallista jo kysyttiinkin, niin sieltäpä löytyy, että miksi!


kuinka usein käyt valmennuksissa?
-Käyn valmennuksissa epäsäännöllisesti. Olen opiskelija ja kustannan valmennukset itse. Nyt on ollut taukoa, sen jälkeen kun Seba oli flunssaiinen, mutta pyrin käymään vähintään kerran kuussa, tavoite olisi ainakin 2. Ennen Seban flunssaa kävin jopa 3 kertaa kuussa.

Mitä seba syö?
-Seba syö todella perusteellisesti ja on aina syönyt. Seba syö aamuin illoin litran kauraa. Iltaan tulee myös kivennäinen ja b-vitamiini. kuureina lähinnä syksyllä ja keväällä syötän valkosipulia ja kesäisin biotiinia, kun Seban kaviot ovat herkät kuivumaan ja lohkeilemaan.


Miten loimitat?
-Seba loimitetaan aina sateisella kelillä sadeloimella. On niin herkkä tyttö kylmälle sateelle. (pieni prinsessa) Talvella käytössä tallitoppaloimi ja toppaloimi, leudommilla pakkasilla saattaa olla alla vain talliloimi ja rajuilla pakkasilla talliloimi ja tallitoppaloimi. Klippauksen mukaan on hieman loimitusta katsottava.


Onko seba elämäsi hevonen?
-Kyllä se on.


Maastoiletko paljon?
-Epäsäännöllisesti, mutta aina kun on reippaasti aikaa ja hyvä keli ja ei jaksa keskittyä vääntämään. Seba vain  ei ole helppo maastossakaan, joten siitä ei voi oikeastaan nauttia kyllä vähintään pari kertaa kuussa tulee käytyä. Loppu tai alku käyntejä käyn kuitenkin peltoa ja metsää ympäröivillä reiteillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti