sunnuntai 14. lokakuuta 2012

Kouluvalmennus

Tänään oli taas kouluvalmennus ja nyt päästii enemmän hommiin ja joka askellajissa. Seba oli oikein yritteliäs tänään ja oma moottori toimi paremmin kuin hyvin ja maltettiin odottaakkin.

Tehtiin taas paljon ympyrällä hommia, lähinnä reilua taivutusta, jotta kyljet venyvät ja myös asettelua ulospäin. Suurennettiin ja pienennettiin ympyrää, johon sisältyi myös hidastamista ja ravin lisäämistä.

Mentiin myös nelikaarista kiemurauraa, johon joka kaarteeseen kuului voltti, jossa peppua heitettiin ulospäin ja jumpattiin takaosaa.

Samaa tehtiin isollakin ympyrällä laukassa ja ravissa.

Tästäkin ollaan päästy pyöreämpään muotoon ja paljon. Ensi kerralla kun saan kuvaajan niin hieman näette edistystä


Kyllä on ihan huippufiiliksiä, silloin, kun Seba kulkee mukavasti oikein! Vielä on vinoutta, kun oikea kylki on hieman vetreämpi kuin vasen ja vasen takajalka vielä pikkusen jäykempi kuin oikea, mutta kokoajan paranemaan päin! Käynnissä neiti toimii jo hyvin halutulla tavalla, pyöreänä ja eteenpäinpyrkivänä, sekä hyvin taipuneena. Alkuun täytyy aina hieman vielä ylireagoida ja jumpata, jotta saadaan nätisti taipunut hevonen.

Minulle tunnilla pääasiassa huudetut kommentit oli, etä alapohje kunnolla kiinni ja selkä suoraan, muista vatsalihakset. Meinaan aina hieman keskittyä liikaa Sebaan ja ns valua peräänannon mukaan etukenoon.

"älä sinä mene sinne peräänantoon"

Tiistaina pääsenkin sitten Håkan Wahlmanin kouluvalmenukseen! Jännittää,sillä se on ensimmäinen kerta ja tuollaisen ammattimiehen valvovan silmän alla. Yritän saada kuvaajaa mukaan, jotta saadaan materiaalis sieltä.. Tänäänkin piti saada, mutta kuvausvehkeet jäivät ratsastuksen ajaksi taskuuni, joten sieltä oli hieman vaikeaa kuvata.

Huomenna pääsen myös kokeilemaan uutta tuttavuutta. Kerron siitä myöhemmin lisää!

2 kommenttia:

  1. Kiva juttu että homma toimii ja pääsee valmennuksiin :) tsemppiä Håckuun!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ihanaa ku oon ainut laiska joka ei koskaa muista/ jaksa laittaa tota ruotsalaista Å:ta :DDD

      Poista