maanantai 26. maaliskuuta 2012

Takaisin kakaravuosiin.

Tänään kävi Sebaa kokeilemassa vuokraajaehdokas. Siitä sen enempää puhumatta, Seba otti vanhat kujeensa käyttöön.. En edes muista tarkalleen, milloin viimeksi Seba on ollut tuollainen. Veikkaisin että vuosi sitten tuli viimeiset tuollaiset "kohtaukset"

Kun ruvettiin edes miettimään laukkaa kentällä, niin neiti yhtäkkiä päätti sitten repäistä sen laukan kanssa. Sinkoili ihan minne sattuu, vei vuokraajakokelasta välillä kuin märkää rättiä pitkin kenttää ja teki ihme jänisloikkia,äkkistoppeja/äkkiä liikkeelle lähtöjä, tasajalkahyppyjä ja sellaista muuta mukavaa. Minä kun varsin hyvin tiedän, miten ikävää se on, niin ei kivalta näyttänyt. Itse nyt olen oppinut nuo tilanteet välttämään ja jos sellainen tapahtuu, niin osaan sen kontrolloida koska se useasti on käynyt Seban kanssa alkuaikoina. Loppujen lopuksi neiti ei enää ravannut vaan hyppi sinne tänne ja yritti laukkailla.

Menin sitten itse selkää, otin lyhyet ohjat ja työstin sitä laukkaa ja ravia JUURI sitä tahtia mitä halusin. Minulle oli ihan sama oliko se pää pystyssä vai oliko se hevonen mitenpäin minun alla, mutta mentiin juuri niin hitaasti kuin halusin. Ja onnistuihan se. Yritti kyllä niskuroida vastaan päätä heittelemällä, jotta en pidättäisi mutta loppujenlopuksi neiti jopa ryhdistäytyi ja kulki kaula kaarella. Polvilla ja reisillä oli taas töitä, että saatiin se kiva tahti pysymään. Aina kun Seban keskittyminen herpaantui ja yritettiinkään päättää itse mitä tehdään, väistätin saman tien Sebaa rajusti ympyrältä ulos, niin johan tuli keskittyminen takaisin ja neiti rupesi nöyristymään. Menin sellaiset 5 minuuttia ja neiti oli jo ihan ok, jonka jälkeen vuokraajakokelas meni taas selkään ja sama rieputus alkoi.. Ilmeisesti neiti aika rajunlailla testaili. Kenttä oli vielä aika liukas, joten sillä vauhdilla oli vaarana, että hevonen kaatuu, mutta onneksi ei. Ravikin oli ihan ravuriravin näköistä liitelyä.

Lopuksi vuokraajakokelas sai Sebaa pikkuisen rauhoittumaan niin lopetettiin siihen. Menin itse vielä pari minuuttia ja hain sen ravin takaisin kontrolliin, jonka jälkeen lopetettiin.

Huhhuh sanon minä.. melkoiselta kakaralta se neiti taas tuntui.. Onkohan mulla sittenkään kohta 8v täyttävä hevonen??

Olen pahoillani, kun ei ole kuvia, eikä videoita nyt tullut paljoakaan. Lupaan laittaa niitä nyt enemmän ja yrittää raahata kameraa tallilla mukana! Jempun olisi tarkoitus joku päivä meitä tullakkin kuvailemaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti