maanantai 12. maaliskuuta 2012

10 faktaa Sebasta

Eli tarkoituksena kirjoittaa - faktaa hevosestasi. Ratsastuksellisuudesta,luonteesta jne.. Voisin jopa laittaa tämän haasteena, joten kaikki jotka haluavat niin ottakaa pois!

1.Seba hermostuu herkästi, jos ratsastaja hermostu, tai jokin asia ei Sebalta onnistu.

2.Seba antaa varsinkin esteillä paljon virheitä anteeksi. Jos jäät vahingossa suusta kiinni, ei siitä oteta nokkiinsa vaan seuraavakin este ylitetään.

3.Seba rakastaa huomiota ja varsinkin pusuja. Tunkee aina turvan naamaan, jotta keskelle nenää voi antaa pusuja ja ei ota turpaansa pois, ennen kuin hänen mielestä on saanut tarpeekseen!Tulisi varmasti syliin, jos vain jaksaisi sen ottaa.

4. Seba on hirveästi ruuan perään! Tähän mennessä kaikki, mitä olen syöttänyt (erikoisemmatkin kuten esim. banaani,mandariini,päärynä,karkki) on ollut herkkua. Jopa ulkopuolisetkin ovat ihmetelleet Seban ruokahalua! Porkkanallakin kun venyttelee esimerkiksi etujalkojen väliin, niin sieltä usein venyttelyn jälkeen etsitään lisää porkkanaa :D Myös jokaikinen heinänkorsi syödään karsinasta ja pihalta, oikein nenällä tonkien! Suutakaan neiti ei syö tyhjäksi ennen kuin lisää pitää jo saada suuhun, josta seuraakin, että puolet ruuista tursuaa suupielistä.

5.Seba oppii jotut ratsastukselliset jutut tosi nopeasti ja joitakin pitää hioa KAUAN. Yleensä ne perusjutut on kaikista hankalimpia ja kaikki erikoisempi onnistuu helpommin. Esimerkiksi peruuttaminen takkuaa edelleen ja taas etuosakäännökset ja avot yms hoksattiin heti.

6. Seba ei omista pahoja tallitapoja. Ainoastaan kun kiukuttaa niin "repäistään" ruokakuppia karsinassa.

7.Seballa on muutamakin eri tapa testata uutta ratsastajaa. Aloittelijoiden kanssa se käyttäytyy todella järkevästi, mutta saattaa stopata, eikä liiku eteenpäin, kun ei kuuntele pohjetta kunnolla. Tietysti neiti usein myös haahuilee minne sattuu ilman ohjausta. Kokeneempien kanssa neiti tekee samaa, mutta saattaakin yhtäkkiä pomppaista eteenpäin, jonka jälkeen taas stoppaa ja taas pomppaa eteenpäin. Myös ihmeelliset tökstöks pomput ovat yleisiä. Kolmas tapa onkin se, ettei kuunnella yhtään, mitä pyydetään.

8. Seba on kaikkien kaveri. se on aina muiden hevosten perään ja jokaista pitäisi päästä nuuskimaan. Jos jossain vaiheesssa, esim kentällä tai pellolla on samaan aikaan kaveri, sen luokse yritetään puskea ja kun kaveri häviää, niin hetkeksi menee neidillä pää pyörälle ja pellolla on myös "seottu" kun kaveri häviää näkyvistä. Jos taas menet vaikka alkukäynnit jonkun toisen hevosen kanssa maastossa, jonka jälkeen siirryt kentälle, niin saa kyllä hetken patistaa neitiä, ettei seuraa kaveria, eikä imeydy sen luokse.

9. Seba luottaa ihmiseen paljon enemmän maastakäsin kuin selästäkäsin. Maastakäsin se kuuntelee 3 kertaa paremmin ja seuraa vaikka puuhun, mutta selästäkäsin välillä tuntuu, että löytyy sellaisia ufoja, että neiti luulee olevansa yksin, varsinkin maastossa.

10. Seba tunnistaa vihellykseni, sekä kun huudan sitä, kun se on tarhassa. Vaikka olisi ruuan syönti kesken, niin se pää sieltä heinäkasasta nousee ja katse kohdistuu minuun. Se on mielestäni tosi herttaista :)

Näitä harvinaisuuksia, kun Seba menee ennen kaveria yhtään mihinkään :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti