sunnuntai 15. tammikuuta 2012

"Mää nyt en vaan halua"


Niin sanoi Seba tänään. Kentällä kun edelleen nyt on hyvä pohja, kun lunta niin reippaasti, niin ajattelin mennä siihen gramaaneilla touhuamaan, kun eilen neiti vietti vapaapäivää. Kentällä oli sen verran lunta, että melkein jo hankitreeniksi voisi kutsua.

Seba ei yhtään kuunnellut pohjetta taaskaan ja liiraili ihan miten sattuu, kyttäili ja yritti seurata kaikkia mahdollisia uria, jotta olisi helpompi liikkua. No pohkeen läpisaaminen oli niin haastava juttu, että helpotettiin hommaa vähän ja mentiin maneesiin. Olisi vaan ollut ihan huippu keli olla ulkona ratsastamassa, mutta aina ei onnistu.

Maneesissa oli seiniin tarrautunut lunta ja pakkashuurretta ja sehän oli Seban mielestä aivan järkyttävää..huhhuh.. estetolpatkin olivat vaihtaneet paikkaa, niin olipa sielläkin kyttäämistä. Aina kun Seba rupesi kyttäämään, käänsin sen pään pois "pelottavasta" asiasta ja rupesin ylitaivuttamaan.


Loppujen lopuksi saatiin ihan sikahyviä laukannostoja ja raviväistöäkin saatiin aikaiseksi, vaikka se yllättävän hankalaa olikin. Seballa oli melkoinen paikallaan laukkaamis vaihe, joten mentiin isja ympyröitä ja laukattiin (ainakin yritettiin ) reilusti eteenpäin. Tulihan se peppu sieltä alle ja ravi oli lopussa taas ihan huippuhyvä! Tehtiin sen verran laukannostoja, että lopussa neiti jo hieman väsähti ja meinasi ruveta niskuroimaan, mutta onneksi pidin johtajan paikan yllä ;) Ja mikä hauskinta. Täällä on -15c pakkasta ja oli pakko ottaa kesken ratsastuksen toppatakki pois ja ratsastaa hupparilla, kun meinasi läkähtyä. Meidän maneesikaan kun ei ole lämmitetty, niin ei sielläkään sen lämpimämpi ole, kuin pihalla. Saipahan ainakin itse yli tunnin rääkkäyksen, kun ei meinannut ensin hommat sujua. Välillä joutuu ja pitääkin joutua kunnolla töihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti