keskiviikko 3. elokuuta 2011

Potilaan hoitoa

Seban etujalat ke 3.8 Kuva hieman hämää kun kännykkäkamerani on hieman huono :D Mutta turvotus kuitenkin on havaittavissa..

Maanantai aamuna sain viestin, että Seban jalka on kaksinkertainen.. Lähdin jo ennen 9 tallille ja polvi oli kuin puolikas amerikkalainen jalkapallo. Lähdin kävelyttämään neitiä hieman ja katsoin miten liikkuu, ettei potku polveen olisi vain aiheuttanut mitään vakavampaa..viilentelin sitten jalkaa ja laitoin betadinehauteen..Illalla vuokraaja kävi sitten vähän kävelemässä Seballa ja laittamassa uuden puhtaan hauteen.

Nyt olen käynyt tallilla päivin ja illoin hoitamassa jalan. ohjelmassa on ollut vain kävelyä, jotta neste jalassa lähtisi liikkeelle ja laskisi. Vähän olen yrittänyt neitiä isoilla ympyröillä taivutella, ettei ihan kangistuisi.

Saatiin sitten tallilta yhdeltä tuttavalta antibioottista rasvaa, jonka oli omalle hevoselle haavaan saanut klinikalta aikaisemmin, eikä enää sitä tarvitse.

Polvesta on hieman turvotus laskenut. Ensin se levisi jopa sääreen ja reiteen, mutta nyt on jänne tukkina ja polvi. Reidestä turvotus oikeastaan kokonaan hävinnyt. Kävelykin näyttää jo paremmalta. Jos huomenna on vielä kovin turvonnut jalka, on haettava sulfakuuri.

Tästä seurauksena jouduin Hannen valmennuksenkin perumaan, jonka olisi huomenna pitänyt olla. Harmittaa suunnattomasti, kun saatiin nyt se hyvä meidän tyylinen valmentaja ja heti tulee takapakkia. Ei yhtään kiva juttu!!! Mutta hevosen terveys ennen kaikkea!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti