torstai 16. kesäkuuta 2011

Mitä tapahtui ennen Sebastinaa ?

Kaikkihan alkoi hyvinkin äkkiä.. isäni oli tekemässä rallitelttoja killerillä,jossa joka vuosi minun muistini mukaan on ollut Nesterallit. Kävin isälle viemässä sinne ruokaa,kun oli odotettua pidempi päivä tiedossa(asuimme n.1km päässä).. Siinä samalla sitten kävin katsomassa hevosia ja meneillä olevaa ratsastustuntia.
Kävinkin sitten muutamana päivänä siellä katselemassa hevosia ja ihan omatoimisesti menin talliin ja varasin itselleni alkeiskurssin..Vuosi taisi olla 2002. Kuitin vain vein isälle,joten eihän siihen vastaan ollut pistämistä..Oma aloitteista toimintaa :D

Siitä sitten alkoi ratsastusurani,joka kesti killerillä n.5 vuotta. kehityttyäni pääsin jo reilu vuoden ratsastettuani hyppäämään,jota opettajakaan ei olisi uskonut. "yleensä uusien kanssa odottelen 2 vuotta" sanoi opettaja. Myös hetki siitä,kävin jo ensimmäiset koulukisani,Perusmerkin, tallin vanhimmalla hevosella, joka nyt on jo vihreillä laitumilla.
Pääsin ratsastamaan myös Marjon kilpahevosilla,joka oli todella suuri saavutus minulle!

Sain killeriltä myös muutaman hoitohevosen,yksityisistä hevosista.. Ensimmäinen hoitohevoseni tietysti oli tuntihevonen, mutta äitini tutun hevonen oli myös killerillä, lämminveriruuna Sepi, jota liikuttelin sillointällöin.


Killerin lisäksi otin ensimmäisen vuokrahevoseni. Lämminveritamma Allun, joka asui polleparkissa.Todella iso yksityistalli. Kävin siellä 2 kertaa viikossa. Killerillä kävin vain satunnaisesti. Allun kanssa touhusin muutaman kuukauden. Harrastelimme lähinnä vain maastoilua ja hieman sileällä menoa..olihan neidillä jo ikääkin.

Video Allusta

Alohan jälkeen äidin tuttuni osti risteytysponiruuna Prinssin (sama henkilö,jolla oli sepi). Tämäkin hevonen asui killerillä,joten palasin sinne takaisin. Kävin Prinssillä myös alkuperäisen ratsastuksenopettajani tunneilla. Aivan loistava poni! jos tuollaisen saisin hevosena, en varmana kiertelisi, että ostaisinko!! Opetin siinä samassa, ratsastustunneilla Prinssiä hyppäämään. Kaikki ei mennyt niinkuin piti.Oli tarkoitus Prinssillä kisata, mutta sukset menivät vähän ristiin, nuoren ikäni takia. Yhteistaipaleemme ei kestänyt kuin muutaman kuukauden.

Video Prinssistä

Sani treenissä kuohulla


Sani Koran kisoissa
Video Sanista
Löysin Kuohulta toisen vuokrahevosen, Muutamaa muuta ensin kokeiltuani. Sani, Pieni, 155cm, mutta jytky tilastohevonen,jolla pääsin jopa kisaamaan. Killerillä olin tuntihevosilla kyllä kisannut tähän mennessä jo esteitä ja koulua.
Sanilla kisasin helppoa c:tä ja yhden KN Special radankin. esteitä päästiin 80cm tasolle asti. Pääsin kisaamaan myös vuokrahevoseni omistajan muilla hevosilla ja tietysti myös ratsastin muillakin paljon. Ajamaankin pääsin. Kuohulla kävin reilu 2 vuotta ja opin varmaan eniten sinä aikana. Sain kuitenkin ratsastaa ja ajaa niin paljon erilaisia hevosia, ja paljon tuli tehtyä tallitöitäkin.

Repa Äänekosken kisoissa (Sanin *entisen vuokrahevoseni* omistajan hevonen)
Ajaminen oli tosi iso plussa, koska suoritin poniravikortin killerillä ollessani, vuonna 2006, jos oikein muistan, ellei ollut jopa vuosi 2005. Hoidin siellä ravinuorten shetlanninponia hupsua, jolla ajelin pari kertaa viikossa ja tietysti ratsastin.Muutamat ravikisatkin Hupsulla kävin.

Video Hupsusta

Hupsu


Tietysti tähän väliin mahtui myös kavereiden/tuttujen hevosten ratsastelua sillointällöin.

Sanin kanssa,kun ei enää eteenpäin päästy, päätettiin se Seba sieltä Turusta noukkia mukaan :)

Siinä lyhkänen tarina.Tosissaan on kyllä koottu pähkinänkuoreen :)

VIDEOT OVAT SITTEN SUHTEELLISEN VANHAA MATERIAALIA :D

3 kommenttia:

  1. tää on tosi kiva blogi:) mut tosin vaan häiritsee, ettei ainakaan tässä tekstissä ole pilkun ja pisteen jälkeen väliä kaikissa kohdissa.. helpottais lukemista, jos ois siistimpi ulkoasu tekstissä =)

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Joo yleensä hirveässä hädässä kirjoittelen, mutta yritän nyt siis panostaa oikeinkirjoitukseen :)

    VastaaPoista
  3. Mä olin ratsastanu jonkun 10kk ko alotin hyppää :D

    Opettajan mielestä olin valmis, nyt vuoden hypänneennä alla on 70cm kisoissa 4vp ja 60cm hyl + yksittäisenä 90cm.

    VastaaPoista