keskiviikko 13. huhtikuuta 2011

perustreenipläjäys!

Seba ja äiti

Tosiaan nyt ollaan Seban kanssa menty iha perusreenimeiningillä koko alkuviikko. Ei mitään erikoista.

Sebakin on ollut jotenkin "laiskan" tuntuinen..Tekeeköhän kelien lämpeneminen sen vaikutuksen? Kuka tietää. Mutta kuitenkin.. Maanantaina mentiin ensin paljon käynnissä ihan vain juttuja, jotta saadaan paremmin neiti kuuntelemaan pohjetta. Väistätin ympyrällä, tein normaaleja väistöjä (muutaman askeleen) ja pikku avopätkät.otettiin myös käynnissä lisäyksiä. Ravia ei sen kummemmin työstetty. Otettiinn kyllä siinäkin lisäyksiä. Mutta ne menivät suoraan sanoen päin p:tä.. ei niitä lisäyksiksi voinut kutsua.Kipittämiseksi se meni.
Laukassa saatiin kunnolla työstettyä askeleen sisäisiä temponvaihteluja. Ympyrää pienentämällä hidastettiin laukkaa.tehtiin niin pieni ymp+yrä,kuin suinkin mahdollista, laukka säilyttäen.

Tiistaina Pompittiin sitten ihan kolmen esteen innaria. Kauheasti en verryttelyn aikana prässännyt Sebaa eteen alas, vaan yritin ennemminkin saada pieneen pakettiin perseen alle. Se onneksi onnistui loppujen lopuksi ja aloitettiin sitten innarin hyppääminen. Kolisi kyllä (jaksanut vain jalkojaan nostaa huolellisesti) mutta yksikään ei kuitenkaan tippunut. Tuli jopa Sebalta todella hieno pelastus, joka on tältä neidiltä harvinaista. oltaisiin menty esteiden sekaan, ellei neiti olisi sinne väliin jotenkin ihmeellisesti ottanut ravia?????En edes itse tiedä miten se siinä onnistui. Innarin ensimmäinen estekkin taidettiin hypätä jollain muulla jalalla millä piti :D
Olin kyllä tyytyväinen,että poni pysyi koko reenin ajan hyvässä sievässä paketissa, eikä lässähtänyt :)
Montaa kertaa ei menty, kun oli niin hyvän tuntuinen neiti.

Tänään sitten otettiin siirtymisiä oikein olan takaa. Ravi-seis-ravi , ravi-käynti-ravi,laukka-seis-laukka.. Otettiin ravissa myös väistöjä ja käynnissä taas tahkottiin, missä se pohje on ja kuunnellaanko sitä. Laukkasiirtymiset olivat tosi hyviä ja laukka pysyi hyvänä :) Muutama ääliö pöllöily sieltä tuli.

Kyllä saa muuten ratsastuksen alussa käskeä Neitiä eteenpäin, kun laiskanpulskeaa menoa ollut.

2 kommenttia:

  1. Olispa meilläkin edes joskus niin että sais vähän käskeä eteen, poni ei tunnu väsyvän mistään ja virtaa on :D voidaan lahjottaa teille !

    VastaaPoista
  2. Kyllä se siitä Sini.. mekin saatiin tän myötä nostaa vähä kauramäärää :) kesällä tuo onneks aina vähän rauhottuu

    VastaaPoista