keskiviikko 15. joulukuuta 2010

Ennennäkemätöntä!



Seban kengitys jouduttiin sunnuntaina perumaan,kun autostamme hajosi öljypohuja ja linkkejä ei tästä sunnuntaisin tallille mene,enkä ehtinyt varautua reissaamaan pitemmän kautta. Seba siis lomaili sunnuntain.Samoin lomapäivä tuli maanantaille kovan pakkasen takia, mutta eläinlääkäri kävi kuitenkin raspaamassa Seban.

Tiistaina kuitenkin menin tallille vaikka pakkanen oli vieläkin kova. Hain Sebaa tarhasta ja neiti oli jokseenkin oudon oloinen, levoton..En todellakaan tiedä mitä tallilla oli tapahtunut. Seba ryntäsi tarhasta ulos ja koko matka tarhalta talliin oli KAMALA! yhtäkään kävelyaskelta ei matkan varrella saatu, sen sijaan neiti ravaili,steppaili,hyppi pystyyn,heitti pukkia ja kiilaili päälleni. Jätin suosiolla neidin hetkeksi karsinaan rauhoittumaan, kun pyöri sielläkin kuin hyrrä, eikä edes heiniä syönyt,vaikka ne karsinan nurkassa olivat ja vaikka meidän neiti jos joku on ensimmäisenä syömässä.Kun Seba oli hieman rauhoittunut,otin loimet pois ja neiti oli hikinen, vaikka pakkasta melkein -20c ja suht kevyt loimitus päällä. Tämä oli kyllä ENNENNÄKEMÄTÖNTÄ. Koko päivä meni miettiessä,että mitä oikein on tapahtunut ja järkevin tulos on että Seba oli säikähtänyt jotain,koska liikuttaessa oli suht normaalin oloinen.

Juoksutin ensin Sebaa varmuuden vuoksi sivuohjilla siltä varalta, että neiti olisi vieläkin ollut samanlainen.Ei kuitenkaan ja selkään kiipesin. Meillä oli lainassa Tuulalta D-kuparirollerit kokeilumielessä ja hyvinhän nuo ovat nyt kahden ratsastuksen perusteella toimineet, kun neiti ei voi ottaa kuolainta hampaiden väliin. Herkkä käsi saa kyllä olla, koska D:ssä on kuitenkin vipuvaikutusta ja meidän neiti kuitenkaan ei ole mikään kovasuinen,vaikka kuolaimeen kiinni pureekin. Menin pitkän pätkän sitten harjoitusravia ja neidin ravi oli tosi kivan oloista.Samoin laukat, vaikka 2 vapaapäivää oli ollut.Sai kyllä olla tyytyväinen. Seba purkasi energiaansa oikeaan työskentelyyn,joka on melko harvinaista.

Tänään taas pakkanen ollut yli-20, joten en viitsinyt tallille lähteä paleltumaan,kun muutenkin kipeäksi tulossa.Onneksi nyt hetkeksi lauhtuu, niin loppuviikon voi tallilla rampata, nyt kun on 4 päivän lomakin.Täytyy se kengittäjäkin uudestaan soittaa paikalle.

Kun Seba sairasteli jalkaansa pari viikkoa sitten, kävimme Sannan kanssa pellolla. Kuvasin Sannan ja Sasun peltohurvitteluja ja Sanna otti sitten Sebasta ja minusta kuvia,kun olin Seban kanssa taluttaen mukana. Toivottavasti saan kuvat piakkoin

KUVAT:SEBA VIIME TALVENA 2010

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti