perjantai 1. lokakuuta 2010

alkeisponi vai ei?

Eilen kaverini kävi Sebaa testaamassa. Lähinnä puskahevosilla ratsatsanut ja jonkin verran ratsastuskoulussa.
Seba oli suhteellisen rauhallinen, verrattuna siihen kun yleensä on aika jäykkis, kun joku vieras istuu selkään.
Tajusiko, että kokemattomampi selässä?
Tosin tietystihän Seba testaili kaveriani tekemällä käynnissä stoppeja ja ravista siirtyi aluksi itsekseen käyntiin. Kaverini ei oikein onnistunut Sebaa komentamaan. Kävin itse selässä hetken, otin laukannostot ja hieman ravia. Sen jälkeen alkoi neiti toimimaan, tajusi kai että jos en nyt ole kiva niin sitten oudun mamin rääkkäykseen.
Todella reipas Seba oli ja ohjaus oli kuskilla vähän hakusessa jostain syystä, kun taukoa takana yli vuosi.
Siinä vähän vinkkejä sitten heittelin, jotta johonkin suuntaan päästäisiin.Ravissa alkoi sujua, mutta kaverillani oli tuoli-istunta, joten Seba ei tajunnut enää laukannostoja, ja kaverini antoi tosin hieman epäselvät avut. Seba kun on vielä nuori ja ei kaikkea vielä ymmärrä.
Jotenkin kaverini sen sitten sai laukkaamaan ja laukkasi pikkupätkät, tuloksena vähän tökötökö laukkaa ja hieman epämukava istua kyydissä.

Seba oli kuitenkin koko loppuajan reipas eikä mikään "ei kiinosta" tyylinen. Kävin vielä lopuksi selässä katsomassa että kaikki on ok. esim ne laukannostot. Reippaasti sai ainakin Seba mennä kun kuski ei paljon jarrutellut ja sen kyllä huomasi kun itsekin menin selkään. Mahtoi olla jo vähän väsykin, kun joutui niin paljon keskittymään kun ei oikein tajunnut :)

Kyllä siinä varmaan tunti ja vartti vierähti taas.Tänään Seba saikin sitten vapaapäivän viettää, kun tällä viikolla ei sitä vielä ole viettänyt.

Ihan tyytyväisen oloinen hevonen oli ja kaverikin, kun pitkästä aikaa pääsi hevosen selkään. Teki Seballe kyllä todella hyvää pistää uusi ratsastaja kyytiin ja vähän kokemattomampi. Hyvää Seban hermoille!

BLOGI EI ANTANU LISÄTÄ KUVIA
tää video pisti vähä naurattamaan :D

1 kommentti:

  1. Ei juma! Repesin tolle videolle ihan sairaasti :D Yhtäkkiä vaan lähtee kauheeseen kiitolaukkaan.

    VastaaPoista