maanantai 20. kesäkuuta 2016

Vastaukset kysymyksiin

Nyt on jonkin verran saatu kysymyksiä, joten laitetaanpas vastaukset tulemaan.
Minulta toivottiin tätä postausta videon muodossa, mutta valitettavasti nyt ei ole sellaista kuvauskalustoa, millä saisi hyvin kuvattua.

Mitä teet kun et ole tallilla? harrastatko muuta liikuntaa?  
-Olen koiran kanssa, näen kavereita, katselen leffoja ja kaikkea muuta, mitä nyt normaali ihminen tekeekään. En harrasta muuta liikuntaa kuin lenkkeilyä koiran kanssa.

Oletko pystynyt vieläkään täysin käsittelemään mitä kaikkea tänä vuonna olette kokeeneet? (toivottavasti ymmärsit kysymyksen :D) 
- Asiahan on minulle todella iso juttu, ja ei sitä oikein itsekkään tarkalleen ymmärrä, miten yhtäkkiä tilanne tapahtui. Vaikea asiaa myöskin käsitellä siinä määrin, että vastaavanlaista tapausta ei ollut klinikalla tullut vastaan, joten käsittely on siinä määrin sekä vaikeaa, sekä toisaalta helppoa.

Se mitä olen käsitellyt, on, että itseäni, eitä ketään muutakaan voi asiasta syyttää, koska tämä ei ollut ihmisestä johtuvaa, miksi leikkaus tapahtui. Mysteerinä on vieläkin, miten tuo koko kyseinen juttu on tapahtunut. Pitää vielä yrittää ottaa asiasta tarkemmin selvää, mutta epäilen, ettei tuollaisesta hirveästi tietoa löydy.

Joten on käsitelty asia siinä määrin, missä sitä on pystytty käsittelemään.

Oletko jossain töissä? jos olet niin missä ja jos et ole niin miksi? 
- En ole tällähetkellä töissä. Haut kokoajan menossa. Huomenna saakin tietää edellisen työhaastattelun tuloksen. Miksi kysymykseen hieman hankala vastata. Kai olen huono haastatteluissa :D Olen kokeillut aikalailla kaikkea ja tietysti joku ihmettelee, miksi en ole vaikka siivoamassa. Sitäkin kokeiltu, mutta olkapäät ei sitä kestä. Varsinkaan mopin kanssa heilumista tunnista toiseen.

Vieläkö amalia on sinulla? (postauksissa ei ole enään kuulunut) 
- Amalia lähti viime viikon keskiviikkona kotiin

Mitä toivoisit tänä vuonna tapahtuvan? (hevosasioissa sekä omassa elämässä).
- Hevosasioissa mulla ei ole tällähetkellä päämääränä kuin Seban kuntoutus ja takaisin normi treeneihin paluu. Elämässä voi toivoa mitä vain, mutta vakituiseen miellyttävään työhön pääseminen olisi sijalla 1.

Kuinka usein Seballa saa ravata?
-Tällä viikolla Seballa alkoi kuntoutus ohjelman mukaan ravaaminen 4 kertaa viikossa. Ja kokoajan ravaamista pidennetään pikkuhiljaa.

Teetkö/voitko tehdä videopostauksia?
- Aikaisemmin jo vastasinkin, mutta nyt tarkemmin, mulla meni vanha puhelin rikki ja tämä nykyinen on "antiikkinen" ja kamera on, mitä on, joten videopostausten tekeminen on hieman haasteellista, mutta on sellaisiakin tulossa, kunhan saadaan aikaiseksi.

Mitä vinkkejä antaisit uudelle hevosen omistajalle?
- Aika laaja kysymys, joten jätän vastaamatta ja onnittelen!

Millä hevosella tykkäät ratsastaa Seban lisäksi? Onko jotain erityistä suosikkia siis. :)
- Minulla ei kai ole mitään erikoista suosikkia, koska tykkään ratsastaa kaikilla muilla. Jokainen opettaa jotain. Mutta joku jos on mainittava, niin tallikaverini isoliikkeinen ruuna, joka täälläkin on esiintynyt, on sillätavalla suosikkini, että opin olemaan isoissa liikkeissä mukana, se on ehkä välillä myös vähän tammamainen ruuna (kiukuttelee), mitä harvemmin tulee vastaan. On kuitenkin pääosin  myös miellyttävä ratsastaa ja tallikaverin ollessa muualla sillä ratsastankin.



Mitä Seban ruokintaan kuuluu?
- Seba syö tällähetkellä aamuin illoin lesettä, kivennäistä, sekä kouralisen kauraa + lisäravinteet (msm,glucosamin,magnesium, merisuola). Magnesiumia ei normaalisti syö, mutta sairaslomalla ja kuntoutuksessa se on sitä nyt syönyt. Tietysti heinä myös, jota saa 4 kertaa päivässä. Melassivettä se saa myös, jotta juo tarpeeksi, kun on ollut ähkyherkkä.

Meneekö Seba laitumelle?
- Ei mene.

Onko seballa jotain rajoituksia liikkumisen kanssa tulevaisuudessa? Esim. Voitko enää hypätä sillä?
- Ei ole rajoituksia. Kunhan saadaan neiti kuntoutettua, voidaan tehdä kaikkea niinkuin ennenkin.

2 kommenttia:

  1. Mikä olisi Seban ratsastajan painoraja? Itsellä on saman kokoinen hevonen niin olisi kiva kuulla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Enpä ole kummemmin painorajaa miettinyt. Hauska kysymys, kun ei koskaan ole tullut asiaa ajatelleeksi :D Kai se jossakin 100kg rajoilla menee.. Voisikin itseasiassa tutkia tätä aihetta. Hyvä postausideakin!

      Poista