torstai 10. maaliskuuta 2016

Ei heikkohermoisille - kuvia haavasta

Tänään oli Seballa tikkien poisto ja ihana tallikaverini, joka klinikkahoitajaksi opiskelee, suostui tikit ottamaan pois, kun on nyt hevosklinikalla työharjoittelussa (missä Seba leikattiin ja hoidettiin).

Hyvä näin, koska hän sai sieltä myös tietoa, miten on tikattu ja miten poistetaan.

Haava leikkauksen jälkeen (seuraavana päivänä otettu kuva)


Seba on ollut nyt aika ärhäkkä viime aikoina, kun haavaa putsaa. Yrittänyt takasilla potkia, joten paremmaksi nähtiin myös klinikan eläinlääkärien kanssa rauhottaa Sebaa kielen alle laitettavalla rauhoittavalla geelillä.

Tikkien poiston ja perusteellisen haavan putsauksen ajaksi, otin Seban käytävälle jotta ei tarvitse karsinassa puruissa ryömiä. Oli siinä sairaanhoitajaakin mukana (toinen tallikaveri) Joka myös tikkien kanssa hieman neuvoi.

On meillä vaan mahtava talliporukka!

Vaikka rauhoitus oli annettu, yritti Seba takasillaan potkia. Haava saatiin putsattua hyvin ja rupea lähti, jotta tikkien solmut näkyvät. Tositoimiin kun ruettiin, saapui myös Seban toinen vuokraana Emma paikalle ja sai avustaa niin, että piti toista etukaviota ilmassa, jottei potkisi niin paljon.

Mitä taaemmas mentiin, tuli myös toinen tallinomistaja työntämään painoa toiselle puolelle, jotta potkiminen olisi hankalampaa.

Kaikki tikit saatiin pois ja tikkien poiston jälkeen vielä perusteellinen haava putsaus.





Tämän jälkeen olikin Seba aivan nuutunut. Ylemmät kuvat on tikkien poiston jälkeen.. Huomioikaa, että rupia saatiin ottaa irti, jotta tikit näkyy kunnolla.



Tuo kielen alle rauhoittava vaikuttaa hitaammin ja pidemmän aikaa, joten oli karsinassa tikkien poiston jälkeen ihan uupunut. Tämä tosin hyväkin, ettei esim yöllä jaksa riehua.

Tarkoituksella, ennen tikkien poistoa, syötin sille enemmän heinää, koska hevoseni tuntien, se on rauhoittavasta aika kauan tokkurassa. Ja niinkuin arvata saattoi, ei se iltaheiniä enää saa syödä. Onneksi annoin viimeiset heinät sille noin 17.15...

Seban vuokraaja Emma sitä varmaan puoli tuntia paijaili ja Seba nojasi hänen käsivarteen ja Emma rapsutteli ja silitteli. Meinasi ihan itku tulla, kun näki, miten toinen piti hepasta huolta! Hän tuli tallille heti koulusta muuten vain Sebaa katsomaan ja paijailemaan. Ihana tyttö!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti