tiistai 20. tammikuuta 2015

Ja jälleen saatiin neidistä potilas..

Olin tänään kaverini luona käymässä ja puhelin oli soinut, perään tullut tallilta viesti, että "Seba ei ole normaali, kuopii, potkii mahaa, ähky, huoli on kova" - kutakuinkin noin, ei ihan kirjaimellisesti, koska olen laiska ja en jaksa katsoa.. Jokatapauksessa soitin perään.. Seban maha oli aivan pinkeä kuin ilmapallo ja potki mahaan ja kuopi, mahaääniä ei juurikaan kuulunut..

Onneksi siellä hevosista hyvin huolehditaan ja tallikaveri, sekä toinen tallin omistajista, olivat jo heti alkuun saaneet Seballe parafiiniöljyä juotettua (päivystävällekkin oli soitettu, mutta oli etelämmässä, monien kilometrien päässä?) Kipulääkettäkin oli infottu annettavaksi ja sitähän tallilta löytyi! Onneksi on auttavia ja huolehtivia käsiä tallilla. Heti kun olin soittanut ja saanut tilanteesta infoa, lähdin ajamaan tallille kaverini luota, ilman minkäänlaisia toppavarusteita ja pakkasta oli -23c.

Pellavaa lipittämässä (melkoinen nautiskelija)
Tallilta ystäväni oli jo Sebaa 20 min talutellut, melassivettäkin oli juotettu, eikä ollut paskonut.. Itse menin paikalle ja Seba oli puoli tuntia karsinassa ollut, lähdin uudestaan taluttelemaan ja REIPPAASTI! - ei tulosta.. Tallin toinen omistajakin kävi katsomassa Sebaa maneesissa, kuunteli mahaa ja mahaäänet oli kuitenkin lisääntyneet..

Menin talliin ja tallin toinen omistaja oli jättänyt Seban kuppiin pellavaa, jonka se oikein nautiskellen lussutti ja oli myös oven eteen jättänyt ämpärin melassivettä, kun ei hirveästi ollut suostunut juomaan.. Sain kuitenkin koko ämpärin kävelytyksen jälkeen juotettua, samoin myös hieman lisää kädenlämpöistä vettä.. odottelin ja odottelin.. melkein tunnin.. piereskeli vain, kunnes lopulta se lanta sieltä tuli ja isona kasana..

Heppa oli pirteä oma itsensä ja mahaäänet kuului hyvin. Tallin omistaja vielä lupasi ilmoitta myöhäisellä illalla tallissa käydessään, jos Seban tila muuttuu, mutta ei ole puhelin soinut. Huomenna aamulla taas yhteydessä sinne. Josko selvittiin näinkin helpolla!

Ihmeellinen tohelotorvelo se tuokin on aina jaksoittain! Tosin ensimmäinen ähky nyt, ekaa kertaa melkein 6 vuoteen!(minulla ollessani) Toivottavasti myös viimeinen!

Double selfie ( heppavahti )
Saattaa olla hieman sekava teksti tässä tunnetilassa! pahoittelut siitä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti