lauantai 28. joulukuuta 2013

Askarruttavia kysymyksiä ja joulukuulumiset

Seba vietti joululomaa 6 päivää. Kesällä lomaili vain viikon verran, ja joulun aika oli sen verran kiireinen, että paljon ns. välivapaapäiviä olisi tullut, joten ajattelin pitää nyt myös joululoman Seballa.

Tänään kävinkin ekaa kertaa, tai no kelloa katsoessa eilen. Mutta kuitenkin, otin varmuuden vuoksi gramaanit ja ONNEKSI! Ensin oli niin lahnamaista menoa, mutta kun alettiin laukkaamaan, niin löytyikin melkoinen ruutitynnyri alta sen jälkeen. Hyvin sain kuitenkin taivuteltua paikat auki loppupeleissä ilman gramaaneita ja huomenna jatkuu.

Mulla on pyörinyt tässä jo jonkin aikaa muutamia kysymyksiä päässä Sebaan liittyen. Pakko näihin ei ole vastata, mutta omia mielipiteitä saa kyllä kommentoida.



Seba liikkuu välillä vain 5 krt viikossa, joka sille tekee kyllä välillä hyvää, eli ylimääräiset vapaapäivät, jos näin voi sanoa, niin motivaatio paranee. Mutta.. Hevonen on luotu liikkumaan, onko se kuitenkin "väärin" pitääkkin se 2 vp viikossa?


Jotkut, jotka kisaavat esteitä, treenaavat viikoittain. Minä ja Seba ei. Mielestäni Seba hyppää paremmin, terävämmin ja innokkaammin vahemmällä hyppäämisellä ( vaikka aina onkin innokas). Pitäisikö sitä kuitenkin omalta kannalta TAI hevosen kannalta treenata hyppäämistä enemmän? ( tämä varmasti jakaa mielipiteitä)


Hevosten kengitysväli on sen 4-8 vko. Seba on ollut pidemmälläkin välillä. Kengät pysyneet hyvin jalassa ja kaviot eivät ole kasvaneet liiaksi. Pitäisikö kuitenkin silti pysyä tuossa 4-8 vko:n välissä?

6 kommenttia:

  1. Itse en pidä 2 vapaa päivää viikossa mitenkään kauheana, jos hevonen saa tarhata pitkään, eikä siitä ole hepalle haittaa :)

    Toki esteiden treenaus riippuu tavoitteista. Jos ei ole suuria tavotteita, ei tarvitsekkaan hyppiä kuin mielenvirkistykseksi silloin tällöin. Mutta jos on tavoitteita päästä korkeammalle tms niin ilman säännöllistä reeniä aika hankalaa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja jatkoa kun puhelin ei antanut enempää kirjoittaa :)

      Mielestäni jos kengät pysyy jalassa, kaviot ei kasva liikaa/ lohkeile niin miksi useammin kengittää :) itsehän siinä säästää ;)

      Poista
    2. tottakai meillä tavoitteita on.. ei mitään maailmanmestaruuksia, mutta tällä hetkellä aluetasolla kisaten. Toki välillä on jaksoja, jolloin treenataan enemmän, esim kerran kahteen viikkoon.

      Poista
  2. Mekin hypätään kesäisin vain kisoissa ja talvella maneesittomuuden takia max kerran kuussa. Meillä on toiminut hyvin :)

    VastaaPoista
  3. Komppaan ylläolevia, jos ei ole juurikaan tavoitteita, niin miksi treenata hiki hatussa? Tottakai jos hevosen ja ratsastajan on tarkoitus kehittyä, niin se tarvitsee ilmanmuuta paljon harjoittelua ja opetusta, jotta tavoitteet saavutetaan.

    Kengitys on meillä ihan max 7 viikkoa, varsinkin kesällä kengät kuluvat loppuun jos pitää pidempään. Tässäkin tietysti huomaa hevosen käyttöasteen ja millaisilla alustoilla sitä liikutetaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. niinkuin aiempaan vastasinkin, on meillä tavoitteita, lukaise siitä ensimmäisen kommentin alta :) ja kyllä me aika paljon pehmeällä pohjalla mennään, kengät niin herkästi kulu. talvella helpompi pitää pidemmällä kengitysvälillä jos hokitkin pysyy jalassa

      Poista