torstai 25. elokuuta 2011

klinikasta selvitty

Vasemmalla Seba, oikealla Moona
Anteeksi vähäinen päivittelyni. On taas ollut vähän kiirettä töiden ja hevosen kanssa. Klinikalla tosiaan käytiin tiistaina. Jalka ultrattiin ja kuvattiin. Ei luita rikki, eikä ultrassakaan näkynyt kuin verenpurkaumia ja nestettä. Tosin sen verran oli turvotusta että jänteitä ym oli hieman vaikea nähdä, mutta sanottiin, että tuskin mitään on mennyt.Neiti sai klinikalla suonensisäisesti kipulääkettä ja mukaan sai kipulääkekuurin, sekä ohjeeksi 1-3 vko kävelyä, riippuen jalasta. Ennen kuin saa ravata, jalasta pitää olla ainakin puolet turvotuksesta pois ja jalan täytyy olla aivan oireeton. Jos 4 viikon jälkeenkin yhtään varoo jalkaa ja turvotus ei lähde, niin klinikalle uudestaan. Jalkaa täytyy myös päivittäin viilentää.

Ylhäällä olevassa kuvassa tosiaan on Seban "uusi" tarhakaveri Moona, niinkuin aikaisemmassa postauksessa kerroinkin. Nyt ne tulevat tosi hyvin toimeen, vaikka Moona ilmeisesti oli Sebaa näykkäissyt kaulasta. Hyvä että joku kuria pitää, toivottavasti myös ruoka-aikaan, niin Seba ei syö kaikkea :D

En tiedä miten kävely onnistuu, kun eilenkään neiti ei malttanut maastossa olla rauhassa. Kovasti sai vahtia ettei raviaskelia tule kauheasti, mutta niin "pelottavia" asioita taas oli liikenteessä.

Onneksi saan viikonlopuksi itselleni Ajaxin liikutettavaksi, niin pääsee kunnolla ratsastamaan!

Nyt on sitten ajan kysymys, milloin päästään hyppäämään ja kisaamaan, mutta ei pidetä turhaa kiirettä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti