torstai 31. maaliskuuta 2011

Vihdoin se valmennus!

Valmentaja Misa ja Seba sunnuntaina!
No nyt saatiin valmennus aikaiseksi.Peukaloni ei sitä olisi sallinut, enkä olisi saanut sillä ratsastaa. MUTTA KYLLÄ NYT JO HEVOSEN SELKÄÄN PITI PÄÄSTÄ KUN 6 PÄIVÄÄN EN OLE PÄÄSSYT!!!

Kenttä oli hieman liukas, joten minun ehdotuksesta tehtiin vähän ns. etäisyys harjoituksia. Ensin mentiin ihan ravipuomeja, niin saatiin liikettä vähän irtoamaan. Sen jälkeen työstettiin laukkaa. Ensin niin hidasta laukkaa kuin saa, jonka jälkeen reippaasti eteenpäin. näin tehtiin myös pikkuhiljaa laukkaympyrää pienetämällä ja suurentamalla. Yllätyin itsekkin, kuinka minipienelle ehkä alle 5m halkaisialtaan, kokoiselle ympyrälle Seba pääsi ja silti ylläpiti laukan hienosti takajaloilla polkien!!

Mentiin sitten 3 laukkapuomia,jotka olivat peräkkäin. Tavoitteena oli saada 4 laukkaa puomien väliin, koska kolmella se meni helposti. Jaa..ai oliko vaikea tehtävä? KYLLÄ! Eihän sillä meidän neidillä ensinnäkään ollut jarruja. Tasapaino petti ja laukat sekosi, kun joutui liikaa pidättämään. Suoraan sanoen sai roikkua siellä ohjissa. Valmentaja otti jo jalustimetkin pois, jotta joudun väkisin hidastamaan istunnalla, mutta sekään ei tepsinyt.voltti jokaisen puomin jälkeenkään ei auttanut. Valmentaja kipusi siis itse selkään. Kyllä siinäkin vähän aikaa sai taistella, mutta kokeneempana sai tehtävän onnistumaan, ponille jarrut ja sitten minä taas hyppäsin kyytiin. No saatiinhan ne 4 laukkaa sinne väliin. Vasen Laukkahan Seballa on tasapainottomampi, joten oikeassa laukassahan tämä tehtävä ei niinkään haastava ollut.

Lopuksi mentiin sitten vielä pientä ristikkoa, systeemillä puomi,ristikko,puomi, johon ensin tultiin ravissa.. Sekin onnistui oikeassa kierroksessa hyvin, mutta odotappas vaan kun vasen kierros tuli vastaan.Aina tuli Seba mielummin oikeassa laukassa esteeltä alas, vaikka minkä näköisiä konsteja koitettiin. Kyllä se etupää sieltä vaihtui mutta takapää jäi. Oli johtavaa ohjaa, polkaisuja, heti esteen jälkeen kääntymistä, niin ei sitten millään meinannut onnistua.

Se on siis takapään vahvistusreenin aika, sekä tasapainoharjoituksia. Tästä ei voi kuin mennä ylöspäin =)
Verotti ehkä myös se, kun en tosiaan 6 päivään ole hevosen selässä käynyt peukaloni takia. Joka ei valmennuksestakaan kovin tykännyt.

Tässä Tosiaan videota Sunnuntaista, kun Valmentajani hyppäsi Seballa. Vihdoin sain ne äitini koneelle, oma koneeni kun ei toimi..Siksi postailukin vähän jäänyt vähemmälle.

Ensimmäinen video
Misa ja Seba jumppasarjalla
Toinen video
Misa ja Seba loppuravailee.


1 kommentti: