maanantai 8. marraskuuta 2010

Päivittelyjä pitkästä aikaa!

Seba siis piti viikon loman n.puolitoistaviikkoa sitten, ennen kun saatiin kengittäjä.
Kengittäjältä saatiin hieman diagnoosia ja tietoa mahdollisista jatkotoimenpiteistä mitä voi olla tulossa.

Nou hätä vielä..Liikutus voi jatkua normaalisti ja siitä seurasikin, että viime tingassa ilmoittauduttiin PoPRan alue-estekisoihin luokkiin 60cmarvostelulla A.1.0 ja 80 cm arvostelulla AM5
Kuvan ottanut Sini Salonen


Onneksi ilmoittauduttiin, sillä nämä tämän kauden viimeiset kisamme jäivät myös kauden parhaimmiksi kisoiksemme! 60cm puhtaasti ja Seba pääsi ekaa kertaa palkintojenjakoon, eikä minkään näköisiä ongelmia. Hassua on se, että ennen 60cm rataa sanoin äidille, että tästä ei tule yhtään mitään, tää hevonen ei kuuntele yhtään eikä keskity! yleensä silloin Seba rymistelee esteiden läpi ja kolisee. Onkohan neiti tajunnut Kisojen salat? Kisaadrenaliini hevosella vai niinko se oli? no kuitenkin todella tyytyväinen olin puhtaasta suorituksesta!

80cm perusrata sujui myös puhtaasti ja neiti oli tosi hieno, pelasti jopa yhden hypyn kun meinasin nelos esteen unohtaa ja tie tuli esteelle aivan vinossa ja miten sattuu ja neiti vain ponkaisi yli.

Loistavaa! Tiedossa oli puhtaan perusradan jälkeen SEBAN ENSIMMÄISET 90cm korkuiset esteet luokan uusinnassa. Minulle oli jo tässä vaiheessa aivan sama miten uusinta menee, kun 80cm perusrata meni toista kertaa Seballa puhtaasti ja ILMAN Seban ainaisia sähellyksiä! Uusintaan siis starttasin aika kevyin mielin. Yksi vain tippui ja se oli sarjan a-osa joka oli minun vikani, kun olin lähdössä työntämään Sebaa aikaisemmin hyppyyn kuin mitä Seba oli lähdössä, joten etusilla kolautti alas, koska painoni oli niin paljon hevosen etuosalla ja ei sitten lähelle tultuaan ehtinyt nostaa etuosaa tarpeeksi nopeasti ylös. Silti sijoituimme 13/29 eli todella hyvin meille tässävaiheessa.

Minä en voi kuin kehua Sebaa loistavasta suorituksesta ja esimerkillisestä käytöksestä, jos ei lasketa että neitiä lastattiin melkein tunti koppiin kisoissa, vaikka yleensä menee pienellä kehotuksella reippaasti kyytiin.

Tästä on hyvä jatkaa ensi kaudelle aluekisoihin jopa alueluokkiin!

Tämän vuoden kisasaldo minulla ja Seballa oli yhteensä 6 estekisat. aloitettiinhan kausi tosin vasta toukokuussa.
Tein Sebasta myös yksi päivä ajankulukseni tällaisen videon.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti