torstai 11. heinäkuuta 2013

Pakollinen ajatusten purkaus Sebasta!

Olen pari päivää jo näitä asioita miettinyt päässäni ja jos totta puhutaan,se on vain nostanut mun motivaatiota, vaikka niinä hetkinä, kun mikään ei meinaa onnistua, ei ole luovuttaminen ja hermostuminen kaukana. Mutta itse asiaan

Seba on oikeasti vaikea hevonen ratsastaa. Joka ikinen sekuntti pitää ratsastaa, jos haluaa jotain sieltä saavan irti. Okei tämä on minullekkin vaikeaa, mutta kun vain jaksaa yrittää ja keskittyy niin loppujen lopuksi huomaa, että se kannatti.



Seban omaa pelleilyä ja poikittamista
Jos hetkeksikään ajatukset hevosesta karkaa, käyttää Seba sen samantien hyväksi esimerkiksi puremalla kuolaimeen, että "hähää aloitappas alusta että saat mut edestä läpi". Toinen Seban jekku on , että rupeaa kipittämään ja nostaa pään ylös. Nyt tietysti kaikki ajattelevat, että "eihän se halua tehdä töitä tai se on kipeä". Ei todellakaan. Se on vain Seban ominaisuus, se on aina ollut. Seba on ehkä hieman ponimainen, jos näin voi sanoa. Tähänkin ehkä se, että on tullut kyllä annettua Seballe ajoittain periksi, joten yrittää uudelleen, josko onnistuisi taas. Tämähän on täysin oma vika, mutta enää en ole periksi antanut ja kyllä tämä kenkkuilu on vähentynytkin.



Seba tarvitsee vahvan ohjastuen ja tukevat pohkeet. Apuja on rytmitettävä lähes kokoajan. Tähän selostukseen kyllä löytyy todistajiakin ja aivan varmasti seuraava, joka selkään menee, sanoo, että Seba on haastava. Kyllä sen ratsastaa läpi, mutta kyllä siihen töitä tarvitsee ja paljon.

Ei tietystikkään koko aika ratsastuksessa mene tähän, vaan tämä on sitä alkusoopaa. Kun sen jaksaa taistella, saa toimivan Seban, MUTTA, silti ei saa hetkeksikään jäädä matkustamaan tai joudut aloittamaan alusta.




Ihan sama, kenen muun hevosen selkään olen kiivennyt, ne on tuntuneet sika helpoilta ratsastaa ja olen saanut hevosen kuin hevosen tai vaikka poninkin toimimaan halutulla tavallani. Tämä kertookin sitten sen, että SEBA JOS JOKU ON OPETTAVAINEN HEVONEN!

Kylläpä helpotti tämäkin päästä purkaa näin julkisesti..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti